Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış, pus ve sis uyarısı! 19 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Kıyı Ege, Akdeniz İç Anadolu (Aksaray ve Karaman haric),Batı Karadeniz, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Tokat, Çanakkale, Balıkesir'in batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Osmaniye ile Antalya'nın doğusundaki yağışların yerel olarak kuvvetli, Balıkesir'in batı'sında çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış, pus ve sis uyarısı! 19 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur haric), İç Anadolu (Aksaray ve Karaman haric),Batı Karadeniz, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Tokat, Çanakkale, Balıkesir'in batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Osmaniye ile Antalya'nın doğusundaki yağışların yerel olarak kuvvetli, Balıkesir'in batı'sında çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış, pus ve sis uyarısı! 19 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu bölgelerde artmaya devam etmesi, yurt genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış, pus ve sis uyarısı! 19 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış, pus ve sis uyarısı! 19 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Osmaniye ile Antalya'nın doğusundaki yağışların yerel olarak kuvvetli, Balıkesir'in batı'sında çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.