Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış fırtına ve sel uyarısı! 20 Kasım 2023 Hava Durumu

Meteoroloji son değerlendirmelerine göre: Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bursa ve Bilecik’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek 

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış fırtına ve sel uyarısı! 20 Kasım 2023 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu ( Konya ve Kırıkkale haric ), Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bursa ve Bilecik’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış fırtına ve sel uyarısı! 20 Kasım 2023 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI:

Kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede (2°-10°C) azalacağı ve mevsim normallerinin altında düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış fırtına ve sel uyarısı! 20 Kasım 2023 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den çok kuvvetli ve şiddetli yağış fırtına ve sel uyarısı! 20 Kasım 2023 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya ve Iğdır hariç), Güneydoğu Anadolu doğusu kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.