Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Çok kuvvetli geliyor

Hava durumu ile ilgili meteorolojiden son dakika kar ve yağmur uyarısı geldi.Türkiye bugünden itibaren Kırım üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Meteoroloji buzlanma ve sel konusunda uyardı. İşte hava durumu

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 09:04

Hava durumu ile ilgili meteorolojiden son dakika kar ve yağmur uyarısı geldi.Türkiye bugünden itibaren Kırım üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Meteoroloji buzlanma ve sel konusunda uyardı. İşte hava durumu

Yurtta bugün Kırım üzerinden gelen soğuk hava etkili olmaya başladı. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyrederken 6-12 derece birden azalacak. Soğuk hava dalgası ile birlikte Karadeniz'in yüksek bölgeleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgesinde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Yurtta dün başlayan sağanak yağış bugün Kırım üzerinden yurda giriş yapan soğuk hava dalgası ile birlikte sağanak yağışlarda etkisini arttıracak. Yağış miktarının metrakerede 100 kg ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri vatandaşları sel, su baskını heyelan ve yüksek kesimlerde kardan dolayı buzlanma ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı bugün Bolu dolaylarında karla karışık yağmur şeklinde kendini göstermesi bekleniyor. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt ile Şanlurfa ve Elazığ'ın doğusunda da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

BUZLANMALARA KARŞI DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kar yağışı beklendiğini Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan ve Tunceli'nin doğusunda sağanak yağmur ve karla karışık yağmurun etkli olacağını belirtti. Yetkililer meydana gelebilecek buzalanma ve ulaşımda aksamalar ile görüş mesafesindeki azalma gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

YURTTA BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava durumu tahminlerine göre bugün yurtta meteorolojik görünüm şöyle; yurdun kuzey,iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olması beklenirken Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile hafif olmak üzere Batı Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çankırı ve Çanakkale'nin doğu kesimleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurdun doğu kesimlerinde hissedilir derecede 6 ila 12 derecede olmak üzere ülkemiz genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Günün en yüksek sıcaklıkları ve bazı illerin hava durumu şu şekilde:

Ankara'da bugün hava durumunun parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu olması beklenirken hava sıcaklığının 8 derece olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da havanın parçalı yer yer çok bulutlu ve yerel olmak üzere gün içerisinde hafif sağanak yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklığının bugün 13 derece olacağı tahmin ediliyor.

İzmir'in bugün parçalı ve az bulutlu bir havanın etkili olması bekleniyor. İzmir'de hava sıcaklığının 17 derece olması bekleniyor.

Adana'da bugün parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu bir havanın etkli olması beklenirken günün en yüksek sıcaklığının ise 21 derece olması bekleniyor.

Antalya'da bugün hava sıcaklığının 23 derece olması beklenirken parçalı ve az bulutlu bir havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Eskişehir'de hava durumunun bugün parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise 8 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bolu'da havanın parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif olmak üzere yağmur, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. Kentte bugün sıcaklığının 6 derece olması bekleniyor.

Samsun'da hava durumunun bugün parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Samsun'da hava sıcaklığının bugün 10 derece olması bekleniyor.

Trabzon'da bugün havanın çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığının ise 11 derece olacağı tahmin ediliyor.

Erzurum'da bugün parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının 4 derece olması bekleniyor.

Kars'ta hava durumunun bugün parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklığının 3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır'da bugün havanın parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının 12 derece olması tahmin ediliyor.

Gaziantep'de bugün parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Siirt'te hava durumunun bugün parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı ise 14 derece olacağı tahmin ediliyor.


Yorumlar