Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji uzmanı tarih verdi! İstanbul, Ankara ve çok sayıda ile kar geliyor

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “salı akşamı batıdan başlayarak soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Perşembe günü Trakya İç Anadolu da kar yağışı olabilecek. Hafta sonu kar Marmara ve Batı Orta Karadeniz’i de içine alabilir. İstanbul'da Sıcaklık cuma akşamı ve cumartesi 6 C’ye düşerek kar sınırına inebilir” şeklinde açıklama yaptı.

Meteoroloji uzmanı tarih verdi! İstanbul, Ankara ve çok sayıda ile kar geliyor - Sayfa 1

Meteoroloji; yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Mersin, Eskişehir, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak çevreleri, Ankara’nın batı kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanı tarih verdi! İstanbul, Ankara ve çok sayıda ile kar geliyor - Sayfa 2

Yağışların bu sabah saatlerinde Kocaeli ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji uzmanı tarih verdi! İstanbul, Ankara ve çok sayıda ile kar geliyor - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının İç Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanı tarih verdi! İstanbul, Ankara ve çok sayıda ile kar geliyor - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 
Yağışların bu sabah saatlerinde Kocaeli ve Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.