Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji gün gün açıkladı! İstanbul dahil 7 ilimize o tarihte kar geliyor... 16 Mart hava durumu

Türkiye yeni soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına giriyor. Yarın yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların cuma gününden itibaren kar yağışına dönmesi bekleniyor. Yağışların Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İşte tüm yurtta beklenen yeni soğuk ve yağışlı hava sisteminin detayları...

Meteoroloji gün gün açıkladı! İstanbul dahil 7 ilimize o tarihte kar geliyor... 16 Mart hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olan yeni soğuk ve yağışlı hava sistemine ilişkin raporu yayınladı. Meteoroloji'nin açıklamasına göre yarından itibaren Türkiye yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yarın yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların cuma gününden itibaren Kar yağışına dönmesi bekleniyor.

Meteoroloji gün gün açıkladı! İstanbul dahil 7 ilimize o tarihte kar geliyor... 16 Mart hava durumu - Sayfa 2

Meteoroloji raporuna göre yağışların, Marmara Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın yurt genelinde etkili olacağı duyuruldu.

Meteoroloji gün gün açıkladı! İstanbul dahil 7 ilimize o tarihte kar geliyor... 16 Mart hava durumu - Sayfa 3

Meteoroloji rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğini, hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceğini açıkladı.

Meteoroloji gün gün açıkladı! İstanbul dahil 7 ilimize o tarihte kar geliyor... 16 Mart hava durumu - Sayfa 4

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 17 Mart Perşembe günü saat 06.00'da genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların, 18 Mart'tan itibaren güney kesimler hariç yurt genelinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.