Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Merkezi Atama Kapsamında: 5 Bin 778 Kamu Personeli Alımı Yapılacak

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayınlanan ilan ve ÖSYM Başkanlığı tarafından yayınlanan ilanlar ile merkezi atama kapsamında 5 bin 778 kamu personeli alımı başvuruları alınmaya başladı. 

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2018 17:43

İlan durumuna göre e-devlet üzerinden ve ÖSYM tarafından başvuru kabul ediliyor.Alımı yapılacak ilköğretim düzeyinden 198, ortaöğretim düzeyinden 534, önlisans düzeyinden 773, lisans düzeyinden 999 olmak üzere toplam 2.504 engelli kadrosuna atama yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığı'na bildirildiğini açıkladı.

Ayrıca tercih kılavuzunun da dikkatli bir şekilde okunarak isabetli bir şekilde tercih yapılması gereklidir. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin internet sayfası üzerinden online bir şekilde gerçekleştireceklerdir.

Alım yapılacak 3.274 kişinin 1.057'si ilköğretim, ilkokul ve ortaokul mezunlarından, 1682'si lise mezunlarından, 271'i ön lisans ve 264'ü lisans mezunlarından seçilecektir.

Devlet tarafından yetiştirilen kişilerin kamuda istihdam edilmesi için yerleştirme işlemleri başvuruları başlamış olup 14 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek bu işlemler için Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde yer alan yerleştirme kılavuzu 30 Kasım itibariyle adayların erişimine açıldı.

Yerleştirme kılavuzunun dikkatli bir şekilde incelenmesi gereklidir. Aksi takdirde hak kaybı yaşanması söz konusu olabilir.Yerleştirme işlemleri sonucunda adaylar kura ile belirlenecektir. 

Kuraya katılabilmek için hak sahibi olunması zorunludur. Hak sahibi olup olmadığını merak eden adaylar euygulama.dpb.gov.tr adresine girerek sosyal hizmetler modelinden yararlanacaklar için hak sahipliği sorgulama ekranına girmelidir. 

Kişiler TC kimlik numaralarını girerek sonucu görüntüleyebilecektir.


Yorumlar