Anasayfa /  Ekonomi

Merkez Bankası'nın Hafize Gaye Erkan ataması dünya basınında

Merkez Bankası'nın başına Hafize Gaye Erkan'ın atanması dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Abone ol
Abone ol 09 Haziran 2023 12:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Merkez Bankası'nın başına Hafize Gaye Erkan getirildi. Erkan'ın atama kararı Resmi Gazete'de yayımlanırken, dünya basınında da geniş yer buldu. Uluslararası ajanslar özellikle Erkan'ın kariyerine ve Türkiye'deki ilk kadın TCMB olduğuna dikkat çekti.

Şimşek kadrosunu kurmak için düğmeye bastı

Seçim sonrasında açıklanan yeni Kabine'de Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek getirilirken, tecrübeli isim ekonominin dümenine geçtikten sonra kendi kadrosunu kurmaya başladı.

Merkez'in başına hafize gaye erkan atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı. Gazetede "Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Genel Başkanlığına Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan atandı. Atamalar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı" ifadelerine yer verildi.

"Erdoğan, ABD'de finans yöneticisi olan..."

Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden dünya basını da Hafize Gaye Erkan'ı manşetlerine taşıdı. İngiliz haber ajansı Reuters, "Başkan Erdoğan, ABD'de finans yönetici olan Hafize Gaye Erkan'ı Türkiye Merkez Bankası'nın başına atadı" sözlerine yer verdi.

Yıllardır çok iyi bir kariyere sahip olduğuna dikkat çekildi

Alman gazetesi Witschafts Woche de Erkan'dan bahseden gazeteler arasındaydı. Haberde, Erkan'ın ABD'de yıllardır çok iyi bir kariyere sahip olduğuna dikkat çekildi. Bloomberg de sabaha karşı Erkan'dan bahseden gazeteler arasında oldu. Haberde Erkan'ın Türkiye'nin ilk kadın TCMB başkanı olduğu ifade edildi. Haberin devamında Erkan'ın kariyerine ayrıntılı bir biçimde yer verildi.

 

Yorumlar