Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Memurlara Güzel haber! Kamuda Çalışan Memurlar 3 Zam Birden Alacak!

Kamuda görev yapan memurlara verilecek olan zamlar ne kadar olacak? 2019 Ocak ayında verilecek zamlar ile birlikte kamuda görev yapan memur maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar..

Abone ol
Abone ol 25 Eylül 2018 18:01

Memurlara Güzel haber! Kamuda Çalışan Memurlar 3 Zam Birden Alacak!

Kamu kurumlarında görev yapan memurlara 2019 Ocak ayından itibaren verilecek olan maaş artışlarının ne kadar olacağı belli olmaya  başladı. Buna göre memurlara Ocak ayından itibaren 3 zam birden verilecek.

Bazı firmalar, yaşanan yüksek enflasyon rakamları nedeniyle çalışanlarına maaş zammını 2019 yılı gelmeden yansıttığını duyurmuştuk. 3 Dev firma çalışanlarına yüzde on, yüzde on iki oranlarında artışı ve prim artışı müjdesini haberimizden ulaşabilirisiniz. Diğer yandan kamuda görev yapan memurlar için yapılacak olan maaş artışlarında ise 3 zam birden olacak.

Bilindiği gibi toplu sözleşme nedeniyle Ocak ayında yapılacak zam artışı yüzde 4 olacak. Bununla birlikte enflasyon rakamlarında yaşanan artışlar nedeniyle memur maaşlarına bir miktar daha maaş artışı yapılacak. Ayrıca evli ve çocuk yardımı alan kamu görevlilerine de aile yardımı ile çocuk yardımı ödemesi yapılacak. Eş yardımlarında yeni tutar 279,74 Tl olacak. 6 yaş altı çocuk yardımlarının yeni tutaru ise 65,56 Tl olurken, 6 yaş üstü çocuklarda 32,78 tl yardım verilecek.  Bu sebeple memurlar Ocak ayında 3 zam birden alacaklar. 2019 Ocak ayında maaş artışlarında ne kadar artış yapılacağını işin olsa ekibi olarak aktarmaya devam edeceğiz.


Yorumlar