Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

Dev Şirketler Çalışanlara Erken Maaş Zammını Açıkladı!

Dev Şirketler Çalışanlara Erken Maaş Zammını Açıkladı! Çalışanların yüksek enflasyon rakamlarına karşın maaşla çalışanları alım gücünde azalma olmasını engelemek için bir çok dev şirket 2019 yılı başını beklemeden maaş zammı yaptığını açıkladı!

Abone ol
Abone ol 25 Eylül 2018 18:03

 Dev Şirketler Çalışanlara Erken Maaş Zammını Açıkladı!

Ocak ayında çalışanların gözü yapıalcak olan maaş zamlarında olacak. Yüksek enflasyon rakamlarının yaşanması ile bir çok dev şirket çalışanlarını sevindirecek açıklama yaptı.

Özel sektör firmalarından erken zamhaberi gelmesi çalışanların yüzünü güldürdü. 3 Ay öncesinden yapılacak olan maaş ücret artışı ile ülke ekonomisinde girdi maliyetlerin arttığını belirterek ürünlerine zam artışı yapan firmalarında bu davranışı örnek almaları gerektiği belirtildi.

HANGİ FİRMALAR MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI YAPTI!

2019 yılı başı beklemeden ek ücret artışı yapan firmalar bir bir artıyor. Buna göre 3 ay öncesinden maaş zammı yapan firmalar hangileri olduğunu aktarıyoruz.

Freşa firması yönetim kurulunun aldığı karara göre aylık maaşlara ilave olarak net yüzde 12,5 oranında prim ödemesi yapacağını açıkladı. Sıemens Firması ile son olarak 2018 yılı ocak ayında yaptığı zam artışının ardından Eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 10 daha ücret artışı yaptığını belirtti. Şişecam ise yaptığı açıklamada aylık ücretli çalışanlara ek artış yapılmasına karar verildiğini belirtti.


Yorumlar