Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Mehmet Metiner: AK Parti ömrünü tamamladı demedim!

Metiner Yeni Akit’e verdiği röportajda “Eski Türkiye yok. Eski Türkiye şartlarında kurulmuş AK Parti de artık ömrünü tamamladı” demişti. Eski AK Partii milletvekili Mehmet Metiner çok tartışılan sözlerinin ardından konuştu. ‘AK Parti ömrünü tamamladı’ demiyorum” dedi.

Abone ol
Abone ol 16 Ağustos 2019 00:39

Mehmet Metiner: AK Parti ömrünü tamamladı demedim!

Eski AK Partii milletvekili Mehmet Metiner çok tartışılan sözlerinin ardından konuştu. Tarafsız Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Metiner, “Erdoğan liderliğinde yeni bir AK Parti’ye milletin ihtiyaç duyduğunu ve dolayısıyla bu yeni AK Parti’nin de yeni bir teşkilatlanma modeliyle yola devam etmesi gerektiğini söylüyorum. ‘AK Parti ömrünü tamamladı’ demiyorum” dedi.

Metiner, yeni teşkilatlanma modeli önerisini şöyle anlattı:

AK Partimiz 2001 yılında eski Türkiye şartlarında kuruldu. Artık o Türkiye yok. AK Parti’yi başarılı kılan sosyolojide de çok önemli değişimler yaşandı. Biz yeni bir Türkiye inşa etmek için yola koyulduk. Ve yeni bir Türkiye de inşa ettik. Sistem değişikliği oldu ve yeni Türkiye’nin sosyoloji de değişti.

“ESKİ AK PARTİ ANLAYIŞININ ÖMRÜNÜ TAMAMLADIĞINI SÖYLÜYORUM”

Ben eski AK Parti anlayışının ömrünü tamamladığını dolayısıyla yeni Türkiye’nin sosyolojisine uygun yeni bir AK Parti’nin kurulması gerektiğini, Erdoğan liderliğinde yeni bir AK Parti’nin kurulması gerektiğini söylüyorum. Yeni bir teşkilatlanma modeli sunuyorum. Dolayısıyla yeni bir AK Parti, Erdoğan liderliğinde yeni bir AK Parti’ye milletin ihtiyaç duyduğunu ve dolayısıyla bu yeni AK Parti’nin de yeni bir teşkilatlanma modeliyle yola devam etmesi gerektiğini söylüyorum. ‘AK Parti ömrünü tamamladı’ demiyorum.


Yorumlar