Anasayfa /  Güncel /  Gündem

MEB'den suriyeli öğrencilerile skandal oyuncak! Geri toplatıldı...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın PIKTES Projesi kapsamında Suriyeli öğrencilere dağıtılan oyuncaklarda “Ring for sex (Seks için zile bas)” yazılı zil olduğu ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 13 Ekim 2022 20:49

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, “Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemi’ne entegrasyonunun desteklenmesi” amacıyla başlattığı PIKTES Projesi kapsamında dağıtılan ziller gündem oldu. Proje kapsamında öğrencilere yönelik sosyal uyum etkinlikleri çerçevesinde dağıtılan oyuncakların içinden erişkinlere uygun bir oyuncak çıktı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, projesi kapsamındaki öğrencilere dağıtılan oyuncaklar içinde, “Pratik Bardaklar” isimli oyun da yer aldı. Oyunun kutusundan beş farklı renkte 30 adet bardak, 40 adet resimli görev kartı ve bir adet zil çıktı.

Bir zeka oyunu olduğu öğrenilen Pratik Bardaklar isimli oyunda kullanılacak zilin üzerinde, kutu üzerindeki resimden farklı olarak “Ring for sex (Seks için zile bas)” yazdığı görüldü. Öğrencilere dağıtıldığı belirtilen ziller, fark edilmesinin üzerine apar topar toplatıldı. 

Yorumlar