Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

MEB Sözleşmeli Öğretmen Kontenjanları Belli Oldu! MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Tercihleri Başladı!

MEB Sözleşmeli Öğretmen Kontenjanlar Belli Oldu! MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Tercihleri Başladı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sözleşmeli öğretmen tercih sayfası açıldı. Kontenjanlar belli oldu. Atamalar nasıl yapılacak? Tercihler nasıl yapılacak? Kaç tercih yapılacak? Sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında tercih başvurularına dair tüm detaylar ve formlar haberimizde

Abone ol
Abone ol 30 Temmuz 2019 18:35

MEB Sözleşmeli Öğretmen Kontenjanlar Belli Oldu! MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Tercihleri Başladı! 

Milli Eğitim Bakanlığı MEB sözleşmeli öğretmen tercih sayfası açıldı. Kontenjanlar belli oldu. Atamalar nasıl yapılacak?  Tercihler nasıl yapılacak? Kaç tercih yapılacak? Sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında tercih başvurularına dair tüm detaylar  ve formlar haberimizde 

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından “20 bin sözleşmeli öğretmen tercih sayfası” 30 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla açıkladı. Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte 20 Temmuz 2019 itibarıyla değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. 20 olan öğretmen atama tercih hakkı tüm öğretmen nakil vb. başvurularındaki gibi 40 olarak güncellenmişti.

KONTENJANLAR BELLİ OLDU ve 40 TERCİH YAPILABİLECEK!

Bu kapsamda sözleşmeli öğretmenliğe atanma istediğinde bulunanların daha önce en fazla 20 olan tercih hakkı, 40 oldu. Sözleşmeli öğretmen adayları, 40 okul tercihi yaptıktan sonra da 41’inci tercihi açarak herhangi bir kuruma yerleşmek istediklerini de kabul etmiş olacak. Tüm Kontenjan listesine excel olarak aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

MEB 20 Bin SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”

“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

Sözleşmeli öğretmen atama duyuru detayları için TIKLAYINIZ    

Öğetmen atamalarına Başvuru için TIKLAYINIZ 

Öğretmen atamaları kontenjanlar exel listesi için TIKLAYINIZ   








Yorumlar