Anasayfa /  Güncel

Maske kullanma zorunluluğu olan iller hangileri?

Türkiye’de corona virüsü sebebiyle bir dizi normalleşme adımı hayata geçirilmiş durumda. Ancak, aralarında İzmir, Aydın, Balıkesir ve Diyarbakır gibi büyükşehirlerin de bulunduğu bazı illerde maske takmak zorunlu. Peki, maske kullanma zorunluluğu olan iller hangileri?

Abone ol
Abone ol 10 Haziran 2020 11:37

Maske kullanma zorunluluğu olan iller hangileri? Artık hayatımızın bir parçası haline gelen corona virüsünden korunmanın altın kurallarından biri de maske takmak. Uzmanlar, maske kullanımı ve sosyal mesafenin önemine dikkat çekiyor. Ülkemizde, pazar yerleri, marketler ve ulaşım araçlarında maske takmak zorunlu hale gelmişti. İl Hıfzıssıhha Kurulları, il genelinde maske takmayı zorunlu hale getirebiliyor. İşte Türkiye'de maske takmanın zorunlu olduğu ille listesi…

MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU İLLER

Corona virüs salgınında Kütahya, Kars, Elazığ, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu, Kocaeli, İzmir, Mardin, Amasya, Malatya, Zonguldak, Karaman, Diyarbakır ve Bursa'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. 

MASKESİZ DIŞARI ÇIKMANIN CEZASI KAÇ PARA?

Maske takma zorunlu olduğu illerde maskesiz olarak dışarı çıkmanın cezası 3 bin 150 liradır.

İçişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar