Anasayfa /  Foto Galeri

Marketlerin KDV hilesi ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü. Vatandaşlar aradaki yüzde 7’lik farkın indirim olarak ürünlere yansımasını beklerken, birçok marketin KDV indirimini yansıtmamak için birçok yol izlediği ortaya çıktı.

Marketlerin KDV hilesi ortaya çıktı! - Sayfa 1

Gıda fiyatlarına müdahale etmek ve biraz olsun vatandaşların rahatlamasını sağlamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yüzde 7’lik KDV indirimi geldi. Ancak bazı marketlerin bu indirimi tam olarak yansıtmamak için birkaç gün önceden fiyatları yükselttiği ve ardından bu indirimi uyguladıkları fark edildi.

Marketlerin KDV hilesi ortaya çıktı! - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile birkaç gün önce gıda ürünlerindeki KDV oranında yüzde 7 oranında indirim yapılmasını sağlamıştı. Ancak bu indirimin gerçeğe dönüşmesi beklendiği gibi olmadı. 

Marketlerin KDV hilesi ortaya çıktı! - Sayfa 3

Birçok market bunu yansıtmamak için birkaç gün önceden fiyatları yükselttiği ve ardından bu indirime yöneldiği fark edildi. 

Marketlerin KDV hilesi ortaya çıktı! - Sayfa 4

MARKETLERE DENETİM BAŞLADI

İndirim haberinin ardından birçok marketin buna uyup uymayacağı merak edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile gelen bu indirim kararına uyulup uyulmadığını anlamak için Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un emirleriyle birçok markete denetim yapıldı. Bu denetimler sırasında birçok marketin bu konuda uyanık davrandığı fark edildi. Bunun üzerine marketlere çok yüksek miktarlarda ceza yazılmaya başlandı.