Anasayfa /  Foto Galeri

Manchester City Sevilla'yı penaltılarda devirerek Süper Kupa'nın sahibi oldu

UEFA Süper Kupa finali heyecan dolu bir maça sahne oldu. İngiliz ekibi Manchester City ile İspanyol temsilcisi Sevilla karşı karşıya geldi. Mücadelenin normal süresi 1-1'lik beraberlikle sona erdi. 90 dakika bu gollerle tamamlanırken direkt penaltı atışlarına geçilen maçta kazanan taraf Manchester City oldu.

Manchester City Sevilla'yı penaltılarda devirerek Süper Kupa'nın sahibi oldu - Sayfa 1

UEFA Süper Kupa'da normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren mücadelenin ardından Sevilla'yı penaltılarla 5-4 yenen Manchester City, kupanın sahibi oldu.

Manchester City Sevilla'yı penaltılarda devirerek Süper Kupa'nın sahibi oldu - Sayfa 2

Bu yıl 48'incisi düzenlenen organizasyonda, geçen sezon İstanbul'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde zafere ulaşan İngiltere'nin Manchester City takımı ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan İspanya temsilcisi Sevilla, Yunanistan'ın Pire kentindeki Georgios Karaiskakis Stadı'nda karşılaştı.

Manchester City Sevilla'yı penaltılarda devirerek Süper Kupa'nın sahibi oldu - Sayfa 3

25. dakikada Sevilla, ilk tehlikeli atağında golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta, Acuna'nın ortasına ceza saha içinde iyi yükselen En-Nesyri, iki Manchester Cityli defans oyuncusunun arasından düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Manchester City Sevilla'yı penaltılarda devirerek Süper Kupa'nın sahibi oldu - Sayfa 4

Mücadelenin ilk yarısı, Sevilla'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada bu kez kontratakla etkili olan Sevilla'da Ocampos'un sol kanattan ara pasıyla kaleciyle ceza sahası içinde karşı karşıya kalan En-Nesyri'nin yerden şutunda meşin yuvarlağı, Ederson kurtardı.