Anasayfa /  Foto Galeri

MAK Araştırma'nın anket sonuçları şoke etti!

Yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde oy kaybı tüm seçim anketlerine yansıyan Cumhur İttifakı'na bir kötü haber daha geldi. Bir dönem AK Parti'nin anketlerini yapan MAK Araştırma'nın Şubat ayı seçim anketi açıklandı.

MAK Araştırma'nın anket sonuçları şoke etti! - Sayfa 1

MAK araştırma Şubat ayının sonlarına doğru son seçim anketi sonuçlarını yayınladı. Buna göre, İYİ Parti yükselişini sürdürürken, MHP en büyük darbeyi aldı. 

Anket sonuçlarına göre Millet İttifakı'nin seçim yarışını önde götürdüğü görülürken Cumhur İttifakı'nda ise meydana gelen oy erimesinin devam ettiği gözlemleniyor. 

MAK Araştırma'nın anket sonuçları şoke etti! - Sayfa 2

Ankete katılanlara "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz" sorusu sorulurken verilen cevaplara göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 31,1, CHP'nin oy oranı yüzde 25,5, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 14,8 gözüken MHP'nin oy oranı ise yüzde 7,2 olarak hesaplandı.

MAK Araştırma'nın anket sonuçları şoke etti! - Sayfa 3

Ankette en dikkat çeken unsurlardan birisi de önceki anketlerde yüzde 8-12 aralığında olan kararsızların yüzde 5'e (287 kişi) kadar gerilemesi oldu. 

MAK Araştırma'nın anket sonuçları şoke etti! - Sayfa 4

Son 6 ayda iktidara karşı bakış açışı ankete katılanların yüzde 46'sında olumsuz yönde değişirken, yüzde 44'ünde herhangi bir değişiklik göstermemiş. Son 6 ayda iktidara karşı görüşü olumlu yönde değişenlerin oranı ise yüzde 2.