Anasayfa /  Yaşam

Mahalleliden kamulaştırma eylemi

Adana’da yol yapımı için ev ve iş yerleri kamulaştırılacak olan vatandaşlar, kamulaştırma bedelinin çok düşük olduğunu savunarak eylem yaptı.Yüreğir ilçesindeki Kışla Mahallesi’nde bulunan Mithat Özhan Bulvarı’nın otoban bağlantısı...

Abone ol
Abone ol 06 Eylül 2017 10:28

Adana’da yol yapımı için ev ve iş yerleri kamulaştırılacak olan vatandaşlar, kamulaştırma bedelinin çok düşük olduğunu savunarak eylem yaptı.

Yüreğir ilçesindeki Kışla Mahallesi’nde bulunan Mithat Özhan Bulvarı’nın otoban bağlantısı genişletileceği gerekçesiyle bölgede bulunan 160 ev ve iş yerinin kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Vatandaşlar, taşınmazlarının değerinin 3’te biri oranında düşük kamulaştırma bedeli teklif edilmesine tepki göstererek bulvar kaldırımında toplanıp basın açıklaması.

“Kamulaştırmaya karşı değiliz”

Grup adına konuşan Ahmet Kurt, taşınmazlarının bulunduğu arsaların çevrede yeni yapılan yatırımlar nedeniyle adeta kupon değerinde olduğunu ancak verilen kamulaştırma bedelinin ise gülünç olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bizler kamulaştırmaya karşı değiliz, ödenecek miktara karşıyız. Bedeller çok düşük tutulmuştur. Kabul edilebilecek bir miktar değildir. Bedellerin gerçek değeri neyse ona göre hesaplanmalıdır. Günün koşullarına göre gerçek değerleri yeniden hesaplanmalıdır. Ödenecek bu paralarla yeni bir ev edinme şansımız yoktur. Hepimiz emekliyiz, dar gelirliyiz, yaşlıyız ve de hastayız. Yaşamın geri kalanını bizlere zehir etmeyin. Yaşamı borç-harç içerisinde zorlukla sürdürmekteyiz. Gerçek olması gereken arsanın rayiç bedelleri 10 bin ile 15 bin lira arasında gidiyor. Yeni adliye, bölge mahkemeleri, yeni hastane, stadyum ve diğer tarafa bağlanan köprü nedeniyle buralar Adana’nın en pahalı arsasıdır. Bize verilen bu paralar çok az miktardadır. Hakkımızı mahkemede arayacağız.”

Yorumlar