Anasayfa /  Güncel

Mağdur, Kur'an Kursu'na bağış karşılığında uzlaştı

Mağdur, Kur'an Kursu'na bağış karşılığında uzlaştı

Abone ol
Abone ol 08 Şubat 2016 13:36

Mağdur, Kur'an Kursu'na bağış karşılığında uzlaştı.Trabzon’da meydana gelen olayda 3 kişi arasında yaşanan ve mahkemeye intikal eden kavga, mağdur tarafın talebi doğrultusunda şüphelilerin Kur’an Kursu’na 500’er TL bağış yapmasıyla tatlıya bağlandı. 

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, il merkezinde 3 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen olayda, şüpheliler O.A. ve U.A. isimli şahıslar İ.Y’yi kasten yaraladı. Savcılığa intikal eden olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Uzlaşma teklifinde bulunulan Başsavcılık, tarafların uzlaşmayı kabul etmeleri üzerine uzlaştırma müzakerelerinin başlatılması için bir uzlaştırmacı görevlendirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen uzlaştırmacı, olayın mağduru İ.Y.'nin 18 yaşından küçük olması sebebiyle kanuni temsilcisi olan babası ile olayın şüphelilerini bir araya getirdi. Uzlaştırmacı tarafından mağdur şahsın babasına hangi koşullar altında şüphelilerle uzlaşabileceği sorulduğunda, şüphelilerin Trabzon ilinde bulunan bir Kur'an Kursu'na yardımda bulunmaları halinde uzlaşabileceğini ifade etti. Şüpheliler O.A. ve U.A.'nın Kur'an Kursu'na yardım etmeyi kabul etmeleri üzerine şüpheliler ayrı ayrı 500'er TL bir Kuran Kursu'na yardımda bulundu ve bağış makbuzunu savcılığa sundu. Uzlaştırmacı tarafından düzenlenen rapor, olaya ait soruşturma dosyasına bakan Cumhuriyet Savcısınca incelendi. Savcı da taraflar arasında uzlaşma sağlandığından ötürü kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilerek dosya sonuçlandırdı. CİHAN

Etiketler mağdur
Yorumlar