Anasayfa /  Foto Galeri

Maçlar ne zaman oynanacak? Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF kesin tarihi açıkladı

Koronavirüs salgını nedeniyle futbol maçları durdurulmuştu. Normalleşme takviminin gündeme gelmesinin ardından TFF süper lig maçlarının tarihi hakkında karara vardı. Peki, Süper Lig ne zaman başlayacak ve maçlar hangi tarihte oynanacak? İşte süper lig'in başlayacağı tarih ve detaylar

Maçlar ne zaman oynanacak? Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF kesin tarihi açıkladı - Sayfa 1

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Lig'de ertelenen maçlarla ilgili açıklama yaptı. Futbolseverlerlerin sabırsızlıkla beklediği Süper Lig başlama tarihi ile ilgili yapılan değerlendirmede, alt liglerin maç tarihleri kesinleşti. İşte, futbol maçları ve Süper Lig'in başlayacağı tarih ve konuyla ilgili bilgiler...

Maçlar ne zaman oynanacak? Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF kesin tarihi açıkladı - Sayfa 2

SÜPER LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 
Türkiye Futbol Federasyonu, TFF Sağlık Kurulu ile yaptığı toplantının ardından Süper Lig'in 12 Haziran 2020'de başlayacağını açıkladı.

İşte TFF'nin açıklaması;.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün TFF Sağlık Kurulu ile toplantı yapmıştır. TFF Sağlık Kurulu'nun, Süper Lig ve diğer liglerle ilgili görüş ve tavsiyelerinin yanı sıra, Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği'nin yazılı başvuruları dikkate alınarak, yeni bir değerlendirmede bulunulmuştur.

TFF Yönetim Kurulu, Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen liglerin şimdilik aşağıda belirtilen tarihlerde başlatılmasına karar vermiştir:

1-Süper Lig müsabakaları daha önce de ilan edildiği gibi 12 Haziran 2020

2-TFF 1. Lig müsabakaları 19 Haziran 2020

3-TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020

4-Bölgesel Amatör Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020

Maçlar ne zaman oynanacak? Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF kesin tarihi açıkladı - Sayfa 3

MAÇLARDA ALINAN ÖNLEMLER NELER? 
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi hemen her alanda olduğu gibi futbolda da bugüne dek görülmemiş olayların yaşanmasına yol açtı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), 12 Haziran’da başlatmayı planladığı Süper Lig ile TFF 1., 2., 3. ve Bölgesel Amatör liglerdeki maçlar, sıkı tedbirler altında oynanacak. TFF Sağlık Kurulu’nun hazırladığı ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’, karşılaşmaların bundan sonra nasıl oynanması gerektiğini detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. FIFA, UEFA ve bazı Avrupa ülkelerinin futbol federasyonlarıyla yapılan istişareler doğrultusunda hazırlanan bu protokol şimdilik ‘öneri’ niteliği taşıyor.

Maçlar ne zaman oynanacak? Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF kesin tarihi açıkladı - Sayfa 4

Kore ve Almanya ligleri örnek olacak 
BENZER bir protokolü yürürlüğe koyan Güney Kore Ligi’nin 9 Mayıs’ta başlaması, Almanya 1. Ligi’nin de (Bundesliga) 16 Mayıs’ta start alacak olması TFF için büyük avantaj. TFF, Güney Kore ve Almanya’da yaşanan tecrübelerin ışığında protokolde bazı düzenlemeler gerçekleştirebilecek. Yapılacak son değişikliklerin ardından ‘öneri’ protokolünde yer alan maddelerin Futbol Müsabaka Talimatnamesi’ne konularak, kurallara uymayan kulüp ya da şahıslara ceza verilmesi gündeme gelebilecek.