Anasayfa /  Ekonomi

LPG'nin ardından benzin ve motorine de zam

Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişin ardından akaryakıt sektörü kaynakları benzin ve motorinde Cuma gününden geçerli olmak üzere yeni bir zam beklentisi olduğunu söyledi. Dün LPG'ye gelen 25 kuruşluk zammın ardından benzin ve motorinde yapılacak 45 ile 52 kuruş arasındaki zammın pompa fiyatlarına yansıyacağı öğrenildi.

Abone ol
Abone ol 18 Kasım 2021 22:05

Dolar/TL 'deki yükseliş akaryakıt fiyatlarında baskı yaratırken, sektör yeni zam bekliyor. 'Akaryakıttaki zamların son tüketiciye yansıtılmaması için uygulanan eşel mobil sistemine 2022 yılında da devam edilecek' açıklamasına rağmen ÖTV'nin sıfırlanması nedeniyle akaryakıt zamları tüketiciye anında yansıyor

DOLARDAKİ HAREKETLİLİK AKARYAKITI DA YAKTI!

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, doların yükselmesi ile oluşan fiyatlama neticesinde yarın gece yarısından geçerli olmak üzere benzin ve motorinde 48 ile 52 kuruş arası zam bekleniyor. Muhtemel zamlarla birlikte bazı illerde benzin fiyatları 9 lirayı aşacak. Benzinin litresi İstanbul'da 8,15 motorinin litresi 8,26 civarında satılırken Hakkari'de benzin tüketiciye 8,55 motorin ise 8,63 liradan satılıyor. Zamlarla birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde 9 liraya yaklaşırken Hakkari'de 9 lirayı aşacak.

DOLARIN SEYRİNE GÖRE MOTORİN ZAMMI ERTELENEBİLİR

Kaynaklar yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplantısı sonrasında dolar/TL kurunun 10 civarlarında ya da altında kapanış yapması durumunda motorinde zam beklentisinin erteleneceğini belirtti.

Buna karşın kurun 10,30 TL ve üstü kapanış yapması ve ürün fiyatının düşmemesi durumunda motorine de 33-46 kuruş arası zam gelebileceğine dikkat çekildi.

LPG 25 KURUŞ ZAM GÖRMÜŞTÜ

Açıklamada, “Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 16 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; LPG Oto Gazda 25 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur” denildi.

Son zamlarla birlikte LPG satış fiyatı litrede İstanbul'da 6 lira 92 kuruşa kadar çıktı. Ankara'da ise LPG 6,99'dan satılıyor.

İstanbul'da 1 Ocak 2021 tarihinde otogaz fiyatı yaklaşık 4,05 TL seviyesindeydi. 11 aydaki zam oranı yüzde 71 oldu.

Yorumlar