Anasayfa /  Eğitim

Lisans ve önlisans programları başvuruları ne zaman?

Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Prof. Dr. yekta Saraç, önlisans MYO'lar için getirilen çift anadal uygulamasıyla ilgili açıklama yaparak başvuru tarihleri, esaslar ve uygulama hakkında bilgi verdi. Lisans ve önlisans programları başvuruları ne zaman?

Abone ol
Abone ol 12 Haziran 2017 10:42

Çift anadal uygulamasının Dikey Geçiş Sınavı ile bir ilgili bulunmamaktadır. Çift anadan daha önce lisans bölümleri için uygulanmakta ve farklı bir lisans programına daha katılarak çift lisans diplomasına sahip olması anlamına gelmektedir.

Yani lisans programının okurken aynı zamanda farklı bir lisans programını daha okumaz isterseniz bu hüküm geçerli olacaktır. Yapılan değişiklikle daha önce lisans bölümleri için olan bu çift anadal uygulaması artık önlisans bölümleri için de olacak. Konuya bu şekilde açıklık getirdikten sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamalara değinmek istiyoruz.

Yekta Saraç da bu uygulama ile önlisans diploma programları ile diğer önlisans diploma programları arasında çift anadal programları açılabilmesi ve öğrencilerin de ikinci anadal diploma programına katılabilmesinin sağlandığı belirtildi.Meslek Yüksek Okullarına MYO yönelik olarak anadal yönetmeliğinde yapılan değişiklikle daha önce lisans için olan bu uygulamanın MYO'lar için de uygulanma fırsatının getirildiği açıklandı.

Böylelikle resmi gazetede bugün yapılan değişiklikle meslek yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilere, lisans öğrencilerine sunulan ikinci anadal diploma programına devam etme hakkı geldi.Başvurular ne zaman olacak?

Çift anadal düzenlemesinden sonra önlisans öğrencilerinin ikinci anadal diploma programına kabulünün o programın yürütüldüğü ilgili bölümün önerisi üzerine, fakülte ve yüksekokul yönetim kurulunun onayı ile yapılacağını belirten Saraç öğrenciler programlara önlisans için en erken ikinci yarıyılın başında lisans için üçüncü yarıyılın başında başvurabileceklerini belirtti.En geç başvuru tarihi ise lisans için beşinci yarıyılın başında, önlisans için ise üçüncü yarıyılın başında olacağı belirtildi. 


Yorumlar