Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Lezgin Botan kimdir? Lezgin Botan nereli? Lezgin Botan kaç yaşında?

Türkiye Tunceli'de hipotermi geçirerek yani donarak şehit olan askerler için yasa boğulurken HDP'nin Van eski vekili Lezgin Botan'dan çirkin sözler geldi. Botan, Twitter hesabından paylaştığı bu paylaşımla sert tepkileri de üzerine çekti. Peki, Lezgin Botan şehit askerlerimiz için ne dedi? Lezgin Botan kimdir? İşte eski vekilin çirkin sözleri...

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2018 14:32

Lezgin Botan kimdir?

1972 Van Başkale’de doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimimi Başkale'de tamamladı. 1996 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi (yyü) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl içinde Adapazarı Sapanca ilçesinde Edebiyat Öğretmeni olarak göreve başladı. 



2001 yılına kadar Adapazarı'nda çalıştı. İnsan hakları derneği (İHD) üyeliği ve cezaevleri komisyonu, çocuk komisyonlarında çalıştı. Aynı zamanda kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu (KESK) bünyesinden bulunan Eğitim ve bilim emekçileri sendikası (Eğitim-Sen) ilçe temsilcisi ve üst kurul delegeliği görevlerinde bulundu. 



2001 yılından itibaren Van'a tayin oldu. 2005-2006 yıllarında Van Eğitim Sen Şube Başkanlığı ve Kesk üst kurul delegeliği görevlerinde bulundu. 2008 Şubat ayında Van Eğitim Sen Şube Başkanlığı görevine yeniden seçildi. 2009'da DTP Van Belediye Başkan Aday Adayı oldu. DTP'nin yerel seçimleri kazanması için samimi ve özverili bir şekilde çalıştı. 



Hikaye yazarlığı ve sanatsal faaliyetlerde bulunan Lezgin Botan Ayrıca Tamara Sander adlı kültür, sanat ve turizm derneğinin hem kurucu üyesi hem de yönetim kurulu üyesidir. Evli ve iki çocuk babası olan Botan İyi bir çevreci, barışsever ve insan hakları aktivistidir. 



2018 Genel Seçimleri, HDP( Halkların Demokratik Partisi) Manisa Milletvekili Adayı.

Lezgin Botan donarak şehit olan askerler için ne dedi? 

Türkiye Tunceli'de hipotermi geçirerek yani donarak şehit olan askerler için yasa boğulurken HDP'nin Van eski vekili Lezgin Botan'dan çirkin sözler geldi. Botan, Twitter hesabından paylaştığı bu paylaşımla sert tepkileri de üzerine çekti. Peki Lezgin Botan donarak şehit olan askerler için ne dedi? Lezgin Botan'ın Twitter'daki paylaşımı ne oldu? İşte detaylar...

İŞTE LEZGİN BOTAN'IN ÇİRKİN PAYLAŞIMI 'KÜRDİSTAN'A SEFER OLUR ZAFER OLMAZ" 



Oda TV'nin haberine göre, HDP'li eski vekil Lezgin Botan ise sosyal medya hesabından küstah bir paylaşımda bulundu. 

HDP'li vekil Botan, donarak şehit olan askerlerin fotoğraflarını paylaşarak, "Bu fotoğraf, 'Kürtleri bitireceğim' diye Kürtlere savaş açan Saray Rejiminin yenilgi fotoğrafıdır. Kürdistan’a sefer olur ama muzaffer olunmaz! Tek Adam Rejimini tahkim etmek için yoksul halk çocuklarını Kürdistan Dağlarına süren Derin Devlet Koalisyonu dağılmak üzere..." diye yazdı.


Yorumlar