Anasayfa /  Güncel

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) tarafından yurt ücretleri duyuruldu

Yaklaşan 2023-24 öğretim yılı öncesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının fiyatları açıklandı. Üniversite öğrencileri için devlet yurdu ücretleri şöyle...

Abone ol
Abone ol 28 Ağustos 2023 12:51

Üniversite yerleştirme sonuçlarının duyurulmasının ardından, farklı şehirlerde okumaya hak kazanan öğrenciler, konaklama arayışına başlamış durumda. Yeni öğretim yılına yaklaşırken, yurt ücretleri de netleşti.

KYK yurt ücretleri bu yıl ne kadar?

KYK yurt ücretleri, farklı tiplerde sınıflandırılıyor ve bu sınıflandırma odanın büyüklüğü, kişi sayısı ve içerdiği olanaklar gibi kriterlere dayanıyor.

İşte güncel KYK yurt ücretleri:

- Tip 1: Aylık 345 TL, Depozito 855 TL
-Tip 2: Aylık 405 TL, Depozito 1020 TL
-Tip 3: Aylık 405 TL, Depozito 1020 TL
-Tip 4: Aylık 480 TL, Depozito 1110 TL
-Tip 5: Aylık 510 TL, Depozito 1200 TL
-Tip 6: Aylık 570 TL, Depozito 1365 TL


KYK yurt tipleri nasıl belirleniyor?

KYK yurt tipleri 1. tip, 2. tip, 3. tip, 4. tip, 5. tip, ve 6. tip olarak sıralanıyor. Bu sınıflandırma, odanın büyüklüğü, kişi sayısı, tuvalet ve banyo olanakları gibi faktörlere göre şekilleniyor.

KYK Yurdu'na ilk kayıt ücreti nedir?

Yurda ilk defa yerleşen öğrencilerin ödemesi gereken ilk kayıt ücreti, günlük yatak ücreti ve güvence bedeli içerir. Bu ücret, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve tarihine göre değişiklik gösterir. Öğrenciler, bu ücreti ilgili banka ATM'lerinden veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranından ödeyebilir.

Kayıt ücreti ödendikten sonra neler yapılmalıdır?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra öncelikle e-Devlet üzerinden "Yurt Kayıt İşlemleri" bağlantısıyla taahhütname onayı yapılmalıdır. Ardından, başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Yorumlar