Anasayfa /  Dünya

Kuzey Kore, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmada Tel Aviv yönetimini suçladı.

Kuzey Kore devlet medyasında, Filistinli gruplarla yaşanan çatışmaların artmasının "İsrail'in sürekli suç teşkil eden eylemlerinin bir sonucu" olduğu belirtildi.

Abone ol
Abone ol 10 Ekim 2023 12:18

Kuzey Kore devlet medyasında, Filistinli gruplarla yaşanan çatışmaların artmasının "İsrail'in sürekli suç teşkil eden eylemlerinin bir sonucu" olduğu belirtildi.

Yonhap haberine göre, İşçi Partisi Merkez Komitesi'nin resmi yayın organı olan Rodong Sinmun'da yayımlanan bir makalede, Hamas ve İsrail arasında büyük ölçekli silahlı çatışmanın patlak verdiği ve "uluslararası toplumun, bu çatışmanın İsrail'in Filistin halkına yönelik sürekli suç teşkil eden eylemlerinin bir sonucu olduğunu düşündüğü" ifade edildi.

Makalede, temel çözümün "bağımsız bir Filistin devleti" olması gerektiğine dikkat çekildi.

İsrail ve Filistin arasındaki anlaşmazlık

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adını verdikleri büyük çaplı bir saldırı başlatmıştı, bu saldırı Gazze'den İsrail'e binlerce roketin fırlatılmasıyla başlamıştı.

Aynı dönemde, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na bir baskın düzenlemiş ve bu bölgeyi ele geçirmişlerdi. Silahlı gruplar daha sonra İsrail içindeki yerleşim bölgelerine girmiş, İsrail ordusu ise Gazze Şeridi'ne onlarca savaş uçağıyla saldırmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 704 olduğunu bildirmiş, bunun içinde 143 çocuk ve 105 kadının bulunduğunu belirtmişti. Ayrıca, yaralıların sayısının 4 bini aştığı ifade edilmişti.

İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'da 18 Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ise Gazze'den yapılan saldırılarda en az 900 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 157'sinin durumunun ağır olduğu ve 2 bin 616 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

 

Yorumlar