Anasayfa /  Yaşam

Kuşatma bölgelerindeki Suriyelilere kurban eti

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı’nda da kuşatma altında bulunan Doğu Guta ve Kuzey Humus kırsalındaki sivillere kurban eti dağıtıyor.İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, yaptığı açıklamada,...

Abone ol
Abone ol 02 Eylül 2017 15:46

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı’nda da kuşatma altında bulunan Doğu Guta ve Kuzey Humus kırsalındaki sivillere kurban eti dağıtıyor.

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, yaptığı açıklamada, kuşatma bölgeleri için hayırseverler tarafından bağışlanan 745 kurban hissesinin kesim işlemlerini dün itibariyle tamamladıklarını belirterek, "Ekiplerimiz Suriye rejimi tarafından kuşatma altında tutulan Doğu Guta ve Kuzey Humus kırsalında da kurban eti dağıtımlarına başladı" dedi.

Bu bölgelerdeki insanların yıllardır dış dünya ile irtibatlarının kesildiğini belirten Yemelek, "Biz Ramazan ve Kurban Bayramı gibi dönemlerde sadece onlara yardım ulaştırmıyoruz. Aynı zamanda çok sert koşullarda devam eden kuşatmayı delerek bölgedeki sivillerin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Bu yıllardır kuşatma altında tutulan bölge halkı için de bir umut oluyor" şeklinde konuştu.

Suriye genelinde 7 bin 490 hisse kurban kestiklerini belirten Yemelek, şunları kaydetti:

"İdlib, Halep, Hama kırsallarının yanı sıra kuşatma altında bulunan Kuzey Humus kırsalı ve Doğu Guta’da kurban eti dağıtımlarımız devam ediyor. Bu yardımların gerçekleşmesinde katkısı olan tüm hayırseverlere Suriyeli mazlumlar adına teşekkür ediyoruz."

Yorumlar