Anasayfa /  Medya /  Dizi

Kuruluş Osman'da Yunus Emre Osman Bey'in yolunu karıncalar kıssası ile aydınlatmaya başladı!

Kuruluş Osaman 5. sezon ilk bölümü ile ATV ekranlarında izleyicisi ile buluştu. Her sezon büyük bir beğeni ile reytingleri toplayan Kuruluş Osaman 5. sezon ilk bölümünde Yunus Emre'nin Neml Suresi 18. Ayet'e geçen karınca kıssası geceye damga vuran sahne oldu. Yunus Emre “Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin. Sakın Süleyman ve ordusu sizi anlamadan ezmesin!” Neml Suresi 18. Ayet'ini Osman Bey'e anlatarak yolunu aydınlatmaya başladı

Abone ol
Abone ol 05 Ekim 2023 05:25

Kuruluş Osman 5. sezon ilk bölümünde izleyiciyi ekran kitleyecek olaylarla başladı. Selçuklu Devletinin son dönemlerinin ve Osman Bey'in Anadolu'da kurulacak yeni devlet için Anadolu beylikleri ile çetin mücadelesinin geçtiği dönemi işlendiği nefes kesen sahler ile ekran geldi. 

Osmanlı İmparatorluğunu ilk tohumlarını eklidiği dönemin işleneceği 5 sezonda Kuruluş Osman'da Osman Bey ve Oğllarını çetin sınalar bekliyor. Bu çetin sınavlarda yolların aydınlatacak kişi ise Yunus Emre olacak.

Kuruluş Osaman 5. sezon ilk bölümü ile ATV ekranlarında izleyicisi ile buluşmasıda Yunus Emre ile başladı. Her sezon büyük bir beğeni ile reytingleri toplayan Kuruluş Osaman 5. sezon ilk bölümüde Yunus Emre'nin Neml Suresi 18. Ayet'e geçen karınca kıssası geceye damga vuran sahne oldu.

Yunus Emre “Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin. Sakın Süleyman ve ordusu sizi anlamadan ezmesin!” Neml Suresi 18. Ayet'ini Osman Bey'e anlatarak yolunu aydınlatmaya başladı.

Yunus Emre “Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin. Sakın Süleyman ve ordusu sizi anlamadan ezmesin!” Neml Suresi 18. Ayet'ini okuduktan sonra osman beye ''Cenabı-ı Hak hayat verdiğini Hz. Süleyman'dan dahi sakınır. Sende karıncaların hakkını gözetesin bey, bırakasın menzillerine varsınlar'' diyerek Osman Bey'e önemli konuyu hatırlatır.

Yorumlar