Anasayfa /  Medya /  Dizi

Kuruluş Osman Dizisi Oyuncuları | Kuruluş Osman Dizisi Konusu

Kuruluş Osman dizisinin ilk tanıtımı yayımlandı. Kuruluş Osman dizisi 2019 2020 yeni sezonunda Atv ekranlarında izleyicisi karşısına çıkacak. Atv’nin Kuruluş Osman dizisi için Tekten Film’in sahibi Mehmet Bozdağ’a servet ödeyeceği tahmin ediliyor. Kuruluş Osman dizisini son olarak Mehmetçik Kut’ül Amare dizisini de başarı ile yöneten Kamil Aydın yönetecek.

Abone ol
Abone ol 10 Ekim 2019 01:09

Kuruluş Osman Dizisi Oyuncuları | Kuruluş Osman Dizisi Konusu

Kuruluş Osman dizisinin ilk tanıtımı yayımlandı. Kuruluş Osman dizisi 2019 2020 yeni sezonunda Atv ekranlarında izleyicisi karşısına çıkacak. Atv’nin Kuruluş Osman dizisi için Tekten Film’in sahibi Mehmet Bozdağ’a servet ödeyeceği tahmin ediliyor. Kuruluş Osman dizisini son olarak Mehmetçik Kut’ül Amare dizisini de başarı ile yöneten Kamil Aydın yönetecek.

Kuruluş Osman dizisinde Burak Özçivit Ertuğrul Bey’in oğlu Osman Bey karakteri ile 2019 2020 yeni sezonunda izleyicisi karşısında olacak. Kuruluş Osman dizisi için İstanbul-Anadolu yakasında, deniz kenarında çok büyük bir alana plato inşa edilmeye devam ediyor.

Kuruluş Osman dizisi ile ilgili ortaya atılan bir iddiaya göre son olarak Erkenci Kuş dizisi kadrosunda yer alan ve kasları ile 2019’un en çok konuşulan erkek başrol oyuncusu olan Can Yaman Dirliş Osman dizisi ile sözleşme imzalamak için görüşmeler yapıyormuş. Can Yaman’ın Kuruluş Osman dizisi ile bir çok konuda anlaşmaya vardığı çok yakında imzaların atılacağı kulislerde konuşuluyor. 

Kuruluş Osman dizisinde Osman beyin hikayesinin 20’li yaşlardan itibaren ekrana yansıyacak. Bu dönemde ise Ertuğrul Gazi karakteri Kuruluş Osman dizisinde yer almayacak. Osman Bey dönemine hızlı bir geçiş yapacak. Osman Bey dönemi çekimlerinde Osman Beyi Burak Özçivit canlandıracak. Her ne kadar Ertuğrul Bey öldükten sonra ki dönem çekilecek olsa da Diriliş Ertuğrul dizisinden bir çok oyuncu Kuruluş Osman dizisinde devam edecek. Bunlardan bir tanesi de Bamsı karakteri olacak.

Kuruluş Osman Dizisi Konusu

Bilindiği üzere Orhan Bey ve Osman Bey’in kabirleri ise Bursa da bulunan Tophane’de bulunuyor. Osman Bey 1281 – 1326 yılları arasında 45 yıl Osmanlı beyliğinin başında bulunmuştur. Doğum tarihi ise 1258’dir. Osman Bey Selçuklu devletinin önemli beyliklerinden olan ve Kastamonu’da bulunan Çobanoğulları Beyliği’nin yıkılışına kadar onlara bağlı kaldı. Çobanoğulları Beyliği dağılınca Uç beyi olarak Anadolu Selçuklu devletine bağlı devam etti. Türkiye Selçuklu Sultanı III. Alaeddin Keykubat’ın İlhanlı hükümdarının yanına götürülüp gözaltına alınması üzerine kendi beyliğini kurdu ve bağımsızlığını ilan etti. Sonrasında Ahilerin lideri Şeyh Edebali’nin kızıyla evlenerek bu teşkilatın da desteğini sağladı. Osman Bey Bizans Tekfurları ile savaştı ve onlardan Karacahisar, Yarhisar, İnegöl, Yundhisar ve Yenişehir’i aldı.

Gücünü sonunda gösteren Osman Bey’in İzmit’e kadar ilerleyince Bizans İmparatoru, tekfurlar ile anlaşarak Osman Bey’i durdurmak için bir ordu hazırladı ancak bu ordu Osman Beyin ordusu karşısında  üzerine Koyunhisar Savaşı’nda kaybetti.

Kuruluş Osman Gazi Oyuncuları

Burak Özçivit (Osman Gazi Osman Bey)

1984 İstanbu doğumlu ola Burak Özçivit 34 yaşındadır. Türkiye’nin son dönemde yetiştirdiği önemli değerlerden biridir. Oyuncu ve eski mankendir.  Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan Burak Özçivit’in eğitimi Fotoğrafçılık üzerindedir Aslen Gaziantepli olan yakışıklı oyuncu yakışıklılığı tescilli olanlardandır. 2005 yılında Best Model of Turkey seçilmiştir. Baba Ocağı dizisinde Güven karakterine hayat verince dizi sektörünün tadını alan ve önemli bir para kazanan Burak Özçivit daha sonra Küçük Sırlar dizisinde Çetin karakterine hayat vermiştir. Çalıkuşu dizisinde Kamran karakteri yer aldığı en önemli dizilerdendir. Daha önce Muhteşem Yüzyıl dizisinde de Malkoçoğlu karakteri le beğeni toplamıştır.  Fahriye Evcen’le Aşk Sana Benzer filmi ile izlenme rekorları Kıran Burak ÖZÇİVİT Hüzünden Öte dizisinden önce Kara Sevda dizisi ile milyarlarca insanın karşısına çıkmış ve dizi sayısız ülkede yayınlanmıştır.

Özge Törer

Özge Törer genç bir sinema ve dizi oyuncusudur. Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesinde Sahne Sanatları eğitimi almaktadır ve şuanda 3. sınıf öğrencisidir.  Özge Törer çok fazla tanınan bir oyuncu değildir ancak Kuruluş Osman dizisi seçmelerinde dizinin yapımcıs  ve senaristi Mehmet Bozdağ’ın dikkatini çekmeyi başarmıştır. Mehmet Bozdağ dizi de Burak Özçivit’in partneri olarak daha önce başka bir isim ile partner olmamış yeni bir yetenek aradığı konuşuluyordu. Özge Törer’in de bu isim olduğu söyleniyor.

Aslıhan Karalar (Malhun Hatun) 

Aslıhan 27 Nisan 1999’da Ankara’da dünyaya gelmiştir. 2017 Best Model Of Turkey birincisi olan güzel model ve oyuncu şuanda 20 yaşındadır. Aslıhan Karalar Londra King’s College’da işletme eğitimi almış aynı zamanda da profesyonel olarak piyano ve bale eğitimi almıştır. Aslıhan Karalar son olarak Şahin Tepesi dizisinde Ezgi karakterine hayat vermiş hem oyunculuk becerileri ile hemde güzelliği ile dikkat çekmişti. Aslıhan Karalar geleceğin önemli yetenekleri arasında gösterilmektedir.

Şeyh Edebali’nin kızı Malhun Hatun güzeller güzeli bir kızdır ve Osman beye görür görmez aşık olacaktır.

Ragıp Savaş (Dündar Beyin Yetişkinliği)

Ragıp Savaş 24 Ekim 1966 İzmit doğumludur ve 53 yaşındadır. Eczacı Başı Spor Kulubünde profesyonel olarak voleybol oynamıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda çalışmalarına devam etmektedir. Ragıp Savaş akademi adında bir oyunculuk akademisi vardır. 2007 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile ünlenmiştir.

Ragıp Savaş Dündar Beyin yetişkinliğini  (40 – 45’li yaşları) canlandırması için Ragıp SAVAŞ ile anlaşma imzalandı. Ragıp Savaş  Kuruluş Osman dizisi için at, kılıç ve ok eğitimi almaya başladı.

Ayşegül Günay (Zühre)

1969 Eskişehir doğumlu olan Ayşegül Günay  şuanda 50 yaşının içindedir. Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Tiyatro eğitimini de tamamlayıp Eskişehir’den ayrılan Ayşegül Günay ilk olarak Kaybolan Yıllar dizisi ile tiyatrodan diziye geçmiştir. Ayşegül Günay’ın en çok yükseliş yaşadığı diziler ise Lale Devri ve Asla Vazgeçmem dizileri olmuştur. 2017 yapımı Bir Mucize olsun dizisi Ayşe Gül Günay için tam bir fiyasko olmuştur. Dizinin erken final yapması ile Ayşegül Günay artık dizi seçiminde daha seçici davranmaktadır ve 2018 de ekranlarda yer almamıştır.

Kuruluş Osman dizisinde Zühre karakterine Ayşegül Günay hayat verecek. Zühre Osman beyin yengesidir.

Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek)

24 Temmuz 1978 İStanbul doğumlu olan Nurettin Sönmez 1,80 cm’lik uzun boyu ve yaklaşık 90 Kg’lık vücudu ile heybetli bir adamdır. Şuanda 41 yaşında olan Nurettin Sönmez Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği mezunudur. Önce istanbul’da maden  mühendisliği eğitimi alan Nurettin Sönmez yeteneğinin mühendislikte değil oyunculukta olduğunu görmüş ve oyunculuğa yönelmiştir. Doğayla iç içe yaşamayı seven Nurettin Sönmez maceraperest bir insandır. Bir çok tiyatro oyununda yer alan Nurettin Sönmez Diriliş Ertuğrul dizisinden önce Doktor, Osmanlı Kıyam ve Osmanlı’da Derin Devlet yapımlarda da yer almıştır.

Bamsı Alpbaşı uzun yıllar Kayı obasında Alpbaşı olarak görev yapmış Osman Beyin babası Ertuğrul Gazi’nin yakın silah arkadaşlarından biridir. 60’lı yaşlarda olan Bamsı Osman Beyin akıl hocalarındandır.

Saruhan Hünel

7 Ocak 1970 İstanbul doğumlu olan Saruhan Hünel 49 yaşındadır.  Oyuncu Aslı Hünel’in abisidir. Saruhan Hünel son olarak Karagül 2015 yapımı Karagğl dizisinde Kenan karakterine hayat vermiştir. Saruhan Hünel 1977 yapımı Aynalı Tahir dizisinde hayat verdiği Tilki Ekrem rolü ile çok sevilmiştir. Uzun süredir ekranlarda yer alamayan Saruhan Hünel Diriliş Ertuğrul dizisi ile yeniden ekranlara dönmek için gün saymaktadır.

Alican Albayrak

Alican Albayrak 2 Nisan 1987 İzmir doğumludur ve 32 yaşındadır. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Alican Albayrak Amerika’ya oyunculuk eğitimi almak için gitmiştir. Alican Albayrak ilk olarak Uçurum ve İnadına Yaşamak gibi dizilerde yer alsa da asıl tanındığı dizi Diğer Yarım dizisinde hayat verdiği Poyraz karakteri olmuştur. Daha sonra Atv’nin Kara Ekmek dizisinde de yer alan Alican Albayrak Savaşçı dizisinde Teğmen Murat Gündoğdu olarak yer almış ve kariyerinin zirvesini görmüştür.

Kuruluş Osman Dizisinden Teklif Alan Oyuncular

Can Yaman

8 Kasım 1989 de  İstanbul doğan kaslı oyuncu Can Yaman 30 yaşındadır. Özel Yeditepe Üniversitesi’nin hukuk eğitimi alan Can Yaman 1.83 cöm boyunda ve 80 kilogram ağırlığındadır. İlk olarak Sinem Kobal ile Gönül İşleri dizisinde yer ala ve dizide Bedir karakterine hayat veren Can Yaman ilk dizisi ile ünlü olan isimşerden. Daha sonra 2015 yılında yer aldığı İnadına Aşk dizisi ile yıldızı parlayan Can Yaman 2018 de Hangimiz Sevmedik ve Dolunay isimli dizilerde yer almıştır. Can Yaman son olarak Erkenci Kuş isimli dizisi de Can Divit karakteri ile tüm dünyanın yakından tanıdığı bir isim olmuştur. Can Yaman 2019 da Dünyanın en yakışıklı oyuncusu seçilmiştir.

Kuruluş Osman’da Ayrılan Oyuncular

Cengiz Coşkun(Turgut Alp)

Cengiz Coşkun Turgut Alp karakteri ile yaşlandırılarak Kuruluş Osman dizisinde rol almaya devam edecek. Ertuğrul bey öldükten sonra bile Osman Beyin emrinde devam edecek.

Engin Altan Düzyatan(Ertuğrul Bey)

Engin Altan Düzyatan özel bir yaşlandırma tekniği ile Kuruluş Osman dizisinde rol almaya devam edecek.

Kaan Çakır (Ögeday Han)

Son olarak Aliye,Adı Mutluluk ve Bodrum Masalı dizilerinde yer almıştır.

Ögeday Han Moğol imparatorluğunun hakanıdır, sahibidir. 

Yiğit MERGEN

4 Nisan 2004 doğumlu olan Yiğit Mergen 14 yaşındadır. Son olarak Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde rol alıştır. 2013 de Cinayet dizisi ile ekranlarda boy göstermeye başlamıştır. Leyla Şirin Ajansın oyuncusudur.  Özellikle Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde çocuk Mehmed olarak yer almıştır 

Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ sonunda resmi açıklamayı yaptı ve Kuruluş Osman dizisinin 2019 2020 sezonunda Atv ekranlarında izleyicisi karşısına çıkmaya başlayacağını açıkladı. 

Diriliş Ertuğrul dizisi ise 2018 2019 sezonunun sonunda final yaptı ve Ertuğrul Gazi karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan Kuruluş Osman dizisinden ayrıldı.

Son 3 yılın en büyük efsanesi ve Türkiye’nin en çok izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul için final kararı gelmedi ama nispeten de Diriliş Ertuğrul dizisine final yaptırıldı. Nasıl mı? Detaylar haberimizde. Diriliş Ertuğrul dizisi ne yazık ki senaryo da yaşanan sıkıntılar nedeniyle final kararı aldı; Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı Tekden Film – Mehmet Bozdağ bu sezon Mehmetçik Kut-ul Amare dizisini yaptı ve harika bir iş çıkartmasına rağmen dizi tutturmanın ne kadar zor olduğunu da gördü.

Mehmet Bozdağ Mehmetçik Kut-ul Amara dizisine çok güvenemediği için yeni bir dizi hazırlığına başladı; bu dizi de Osmanlı Devletinin kuruluşunda efsane olan bir bey Ertuğrul’dan sonra onun oğlu Osman Gazi’nin hikayesini anlatmak istedi ve dizinin adını Kuruluş Osman koydu.

Ertuğrul Bey dönemi sonrası Osman bey dönemine geçişte zaman boşluğu olmadığı için de Osman Bey dönemi için senaryo hazırlattı. Böylece Diriliş Ertuğrul dizisi aslında sezon finali değil final yapacak ancak izleyiciye Diriliş Ertuğrul’un final yaptığı söylenmeden devamıymış gibi Kuruluş Osman dizisi ekranlarda olacak

Kuruluş Ertuğrul dizisi oyuncularından bir çok oyuncu Kuruluş Osman dizisinde yer alacak;  Engin Altan Düzyatan ile devam etmek yerine Burak Özçivit gibi efsane isimle anlaşma sağlanıp yeni bir efsane karakter Ertuğrul Oğlu Osman bey yaratılacak.

Osman Bey döneminde devlet büyüdüğü için Kuruluş Ertuğrul  dizisinde olduğu gibi çok fazla kılıç savaşı olmayacak; Diriliş Ertuğrul dizisine göre biraz daha aksiyonu az olan bir dizi olacak; ancak Türk Halkına Osman Bey de tanıtılmış olacak.

Tekden Yapım sonunda kararını verdi. Duygusal bir karar yerine kendi cebini düşünen Mehmet Bozdağ devletin kanalı Trt 1 yerine kendisine daha yüksek bir ücret teklif eden Atv ile anlaştı.

Burak Özçivit Kuruluş Osman dizisi için imzayı atmış okuma çalışmalarına bile başlamış.

Kuruluş Osman Tanıtım Fragmanı

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Yorumlar