Anasayfa /  Sağlık

Kurban eti hemen yenilir mi? Kesilen kurban eti nasıl saklanır?

Kurban Bayramı'nın ilk günü itibariyle yurdun her bölgesinde kurban kesimleri başladı ve etler dağıtılmaya başladı. Birçok kişi kesilen kurban etini hemen tüketiyor. Peki bu durum ne kadar doğru? Kurban eti hemen yenir mi ve nasıl muhafaza edilmeli, uzmanlar ne diyor?

Abone ol
Abone ol 28 Haziran 2023 16:15

Kurban Bayramı'nın başlamasıyla evlere kilolarca kurban eti girmeye başladı. Birçok kişi kurbanın kesildiği aynı gün kurban eti yemek istese de uzmanlar bu bu konuda önemli uyarılarda bulunuyor. Peki, kurban eti ne zaman yenir? Kesildikten hemen sonra kurban eti yenir mi? İşte, ayrıntılar...

Kurban eti ne zaman yenir?

Kurban kesildikten sonra etleri hemen tüketilmemelidir. İlk olarak, etin sıcaklığını düşürmek için 4-5 saat serin bir yerde bekletilmesi gerekiyor. Böylece etler yumuşar ve yemeğe hazır hale gelir.

Kurban kesildikten sonra eti ne kadar süre sonra yemeliyiz?

Bununla birlikte, uzmanlar kurban etinin 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini bildiriyor. Dinlenen etlerin pişirilmesi daha basit olur ve ete lezzete katar.

Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli

Kurban etini uzun süre saklamak istiyorsanız muhakkak buzluğa koymalısınız. Et, buzdolabında 5-6 gün saklanabilirken, buzluğa konulması halinde 6-8 ay arasında muhafaza edilebilir.

Yorumlar