Anasayfa /  Güncel

Kurban Bayramı'nda kargolar açık mı?

Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Resmi kurumların bayram tatilinde kapalı olacağı biliniyor. Vatandaşlar diğer yandan da Kurban Bayramı'nda kargoların açık olup olmayacağını merak ediyor. Bayramda PTT ve Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat Kargo şirketlerinin kapalı olup olmadığı araştırılıyor. Peki, Kurban Bayramı'nın birinci, ikinci ,üçüncü, dördünü günü PTT açık mı 2022? Arefe Günü kargolar çalışıyor mu?

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 07 Temmuz 2022 15:46

Milyonlarca Müslüman vatandaşın beklediği Kurban Bayramı geldi çattı. Vatandaşalr 9-12 Temmuz ve toplam 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde kargoların çalışıp çalışmadığını şimdiden araştırmaya başladı. PTT,  Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat Kargo gib şirketlerin çalışma saatleri tatillerde değişiklik gösterebiliyor. Peki, Kurban Bayramı'nın birinci, ikinci ,üçüncü, dördünü günü PTT açık mı 2022? Arefe Günü kargolar çalışıyor mu? İşte detaylar...

AREFE GÜNÜ KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

Bayramlarda kargo şirketlerinin çalışmadığı biliniyor. Kargoda işi olanlar 9 günlük uzatılmş Kurban Bayramı tatilinde kargoların ne zaman açılacağını ve hangi saat aralıklarında çalışacağını araştırıyor. Arefe günü PTT yarım gün çalışacak. Kargo şirketlerinin de arefe günü yarım gün çalıştığı bilniyor fakat bazı kargo şirketleri tam gün de çalışabiliyor. Peki, Kurban Bayramı'nda kargolar açık mı?

KURBAN BAYRAMI'NIN BİRİNCİ, İKİNCİ ,ÜÇÜNCÜ, DÖRDÜNÜ GÜNÜ PTT AÇIK MI 2022?

Tıpkı Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da kargo firmlaarı yarım gün çalışıyor. Bu sene de arefe günü PTT'ler yarım gün çalışacak yani öğleden sonra açık olmayacak. 

Kurban Bayramının başladığı 9 Temmuz'dan 12 Temmuz'a ve toplam 9 gün sürecek olan tatil boyunca PTT ve PTT Kargo kapalı olacak. PTT ve diğer kargo şirketlerinde işi olanların acilen işlemlerini halletmeleri öneriliyor. Öyle ki 9 Temmuz'dan 12 Temmuz'a kadar PTT kapalı olacak. Fakat Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat Kargo gibi şirketlerin arefe günü yarım gün ve 4 günlük Kurban Bayramı'nda tatil olması söz konusu olabilir.

KURBAN BAYRAMI'NDA KARGOLAR AÇIK MI?

Kurban Bayramı dolayısıyla birçok kargo firması bayram tatili boyunca kapalı olacak. Fakat bazı kargo firmaları arefe günü 09:00 ile 12:30 arasında dağıtım yapacak. Bayram tatilinin ardından kargo alım ve dağıtım işlemleri 13 Temmuz Çarşamba devam edecek. Kargolar, Kurban Bayramı'nın birinci, ikinci, üçünzü ve dördüncü günü çalışmayacak.

Yorumlar