Anasayfa /  Ekonomi

Kültür ve Turizm Bakan istifa çağrısı! Bakanlık ‘Aşılıyım’ videosunu tepkiler büyüyünce sildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yabancı turistler gelsin diye; "Sen eğlen biz aşılandık!" şeklinde maskeyle çekilen aşağılayıcı tanıtım reklamının ardından Turizm Bakanı Ersoy'a istifa çağrısı yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dün akşam paylaşılan ‘Aşılıyım’ videosu, büyük tepki aldıktan sonra silindi.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2021 11:25

Kültür ve Turizm Bakan istifa çağrısı! Bakanlık ‘Aşılıyım’ videosunu tepkiler büyüyünce sildi!

kiye'yi dünyaya tanıtmak için skandal bir videoya imza attı. İlk olarak Almanya ziyareti sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Turistlerin gördüğü herkesi aşılayacağız" şeklindeki skandal ifadelerinin ardından "ben aşılandım" anlamına gelen aşağılayıcı video sosyal medyada tepki çekti.

Sosyal medya üzerinden bakanlığın tanıtım videosuna tepki gösteren vatandaşlar, "O koltukta oturmak sana haramdır Mehmet Nuri Ersoy! #TurizmBakanıİstifa" şeklinde paylaşım yaptı.

Bir başka kullanıcı ise; "Bu Maske 20 yıllık Akp iktidarın Türk Milletine bakış açısının en güzel özetidir .. Aşılanmak nedir Hayvan mıyız biz !!! #TurizmBakanıİstifa" yorumunu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu kararı vurgulayan bir video yayınladı, ancak gelen tepkiler üzerine video hesaptan kaldırıldı.

Tanıtım videosunda “Enjoy. I’m vaccinated” (T. Eğlenin, ben aşı oldum) yazılı maskeler takan turizm çalışanları görülüyordu. Video, turistlerin koronavirüs kaygısı taşımadan Türkiye’ye gelerek tatil yapabilecekleri mesajını veriyordu.

Video kısa sürede ‘Aşılıyım’ etiketi ile gündeme yerleşti. Bazı olumlu paylaşımlar bulunsa da, ağırlıklı olarak tepkiler geldi. Turizm Bakanlığı bir süre sonra Twitter hesabındaki videoyu kaldırdı.

İşte yayınlanan o video 

Muhalefet de Twitter üzerinden videoyu eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız. Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Pandemide sadece çile ve zorluk çektirdiğiniz bu aziz millete, şimdi de utanmadan bunu yaptınız. Yazıklar olsun.” dedi.

 

Yorumlar