Anasayfa /  Medya

Kübra Par, Kılıçdaroğlu'nun bildiği ancak sakladığı gerçeği, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'e sordu

Yazar Kübra Par, Kılıçdaroğlu'nun Suriye ve Irak tezkeresine "hayır" oyu vereceklerini söylemesine rağmen, yabancı asker itirazını bildiğini ancak ABD ve HDP'yi küstürmeme adına görmezden geldiğini yazdı. Par, İmamoğlu ve Özel'e çağrıda bulunarak, "CHP içindeki değişimciler eğer gerçek bir değişimden söz ediyorsa, başka konularda olduğu gibi bu konuda da Kılıçdaroğlu’nu eleştirmeli ve Genel Başkan’a rağmen 'Evet' diyeceklerini açıklamalılar." dedi.

Abone ol
Abone ol 11 Ekim 2023 17:00

Yazar Kübra Par, Kılıçdaroğlu'nun Suriye ve Irak tezkeresine "hayır" oyu vereceklerini söylemesine rağmen, yabancı asker itirazını bildiğini ancak ABD ve HDP'yi küstürmeme adına görmezden geldiğini yazdı.

Par, İmamoğlu ve Özel'e çağrıda bulunarak, "CHP içindeki değişimciler eğer gerçek bir değişimden söz ediyorsa, başka konularda olduğu gibi bu konuda da Kılıçdaroğlu’nu eleştirmeli ve Genel Başkan’a rağmen 'Evet' diyeceklerini açıklamalılar." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkereye hayır oyu vereceklerini söylemesi tartışmalara yol açtı.

Terörle mücadele için yakın zamanda oylama sunulacak olan tezkereye yabancı askerlere izin verdiği ve Türkiye'yi işgal gerekçesiyle karşı çıkan Kılıçdaroğlu'na sert eleştiri tv100 yazarı Kübra Par'dan geldi.

Yabancı asker meselesindeki temel gerçek

Yabancı asker meselesine açıklık getiren Par, "Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor!" başlıklı yazısında "Türkiye’ye eğitim amacıyla ve NATO görevleri kapsamında başka ülke askerlerinin gelebilmesi için bu madde eklenmek zorunda. Örneğin, Türk askerinin S-400 kullanımı konusunda eğitilmesi için Rus askeri Türkiye'ye bu madde sayesinde davet edilebilmişti." ifadelerine yer verdi.

"ABD'ye yönelik bir önyargıyla sınırlı bir dış politika perspektifini terk edemiyor."

"Kılıçdaroğlu bu basit gerçeği bilmiyor mu?" diye soran Par, yazısına şöyle devam etti:

"Tabii ki biliyor ama bu gerçeği göz ardı ediyor. Göz ardı ediyor çünkü yerel seçimlere yaklaşırken yine HDP'nin desteğinin elzem olduğunu düşünüyor. Göz ardı ediyor çünkü ABD yanlısı bir dış politika perspektifinin dışına çıkamıyor.

Aksi takdirde, PKK'nın geçtiğimiz hafta sonu Ankara'nın göbeğinde bombalı bir saldırı düzenlediği sırada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerini vurduğu bir dönemde, ABD bir Türk SİHA'sını düşürdüğünde, bu ülkenin ana muhalefet lideri olarak tezkereye 'Hayır' demezdi.

CHP, bu stratejik hatalara sadık kaldıkça, muhalefette daha uzun yıllar kalacak demektir. Şimdi merak ediyorum, bu açıklamaya karşılık Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ne diyecek?"

CHP içindeki değişimciler eğer gerçek bir değişimden söz ediyorsa başka konularda olduğu gibi bu konuda da Kılıçdaroğlu’nu eleştirmeli ve Genel Başkan’a rağmen ‘Evet’ diyeceklerini açıklamalılar. Aksi halde değişimden tek kasıtlarının ‘koltuk’ olduğu eleştirilerini haklı çıkaracaklar.

 

 

 

Yorumlar