Anasayfa /  Foto Galeri

Kripto para piyasasında son dönemin parlayan altcoinleri İşte yatırımcısına kazandıran altcoinler

Kripto para piyasası, zorluklarla mücadele etmesine rağmen 2023’ü verimli bir yıl olarak geçiriyor. Yıl başından bu yana reel bazda en çok kazandıran majör yatırım aracı olmayı başaran Bitcoin, birçok altcoinin de piyasa içerisinde olumlu ayrışmasına ve yatırımcılarının yüksek getiriler sağlamasına yardımcı oldu. İşte Türkiye’nin dünyaya açılan kripto para borsası Bitay’da listelenen ve son dönemde altcoinler arasında ayrışarak yatırımcısına kazandıran altcoinleri

Kripto para piyasasında son dönemin parlayan altcoinleri İşte yatırımcısına kazandıran altcoinler - Sayfa 1

Kripto para piyasasında son dönemin parlayan altcoinleri İşte yatırımcısına kazandıran altcoinler

Kripto para piyasasında son dönemin parlayan altcoinleri İşte yatırımcısına kazandıran altcoinler - Sayfa 2

Kripto para piyasası, zorluklarla mücadele etmesine rağmen 2023’ü verimli bir yıl olarak geçiriyor. Yıl başından bu yana reel bazda en çok kazandıran majör yatırım aracı olmayı başaran Bitcoin, birçok altcoinin de piyasa içerisinde olumlu ayrışmasına ve yatırımcılarının yüksek getiriler sağlamasına yardımcı oldu. Türkiye’nin dünyaya açılan kripto para borsası Bitay’da listelenen ve son dönemde altcoinler arasında ayrışarak yatırımcısına kazandıran altcoinleri ve projelerini, Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak yazdı. 

Kripto para piyasasında son dönemin parlayan altcoinleri İşte yatırımcısına kazandıran altcoinler - Sayfa 3

Ripple (XRP)

Uzun süredir potansiyelinin altında fiyatlanan ve son iki senedir ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu olan SEC ile olan davası sebebiyle beklediği yükselişi gerçekleştiremeyen Ripple, 2023 yılında özlenen yükseliş hareketlerini gerçekleştirmeyi başardı. SEC ile olan davası olumlu şekilde devam eden Ripple, özellikle geçtiğimiz hafta davaya bakan yargıcın XRP’nin menkul kıymet olmadığı yönündeki açıklamaları sonrası %100’e varan günlük yükseliş kaydetti.

Sene başından bu yana %145 civarında bir yükseliş hareketi gerçekleştirmeyi başaran Ripple, Bitay’da yatırımcılarına en çok kazandıran kripto paralar listesine girmeyi başardı.

Kripto para piyasasında son dönemin parlayan altcoinleri İşte yatırımcısına kazandıran altcoinler - Sayfa 4

TomoChain (TOMO)

TomoChain, blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edilmiş bir kripto para projesidir. TOMO protokolün yerel tokenidir. Ethereum tabanlı bir blok zinciri projesi olarak başlayan TomoChain, kendi konsensüs mekanizmasını kullanarak işlemleri hızlı ve verimli bir şekilde doğrulayabilen bir Proof-of-Stake (PoS) blok zinciri haline geldi. Böylece daha düşük işlem ücretleri ve daha hızlı işlemler gerçekleştirilebilir oldu. TomoChain, DApps olarak bilinen merkezi olmayan uygulamaların, merkezi olmayan finansal (DeFi) çözümlerinin ve diğer blok zinciri tabanlı projelerin geliştirilmesini desteklemek için bir platform olarak kullanılan ve ölçeklenebilirlik sorununa çözüm sunan bir protokol olarak hizmet vermektedir.

Yılbaşından mayıs ayı sonuna kadar %800’e varan bir yükseliş yaşayan TomoChain (TOMO), 19 Temmuz itibariyle %390’ın üzerinde bir yükselişle Bitay’da 2023’ün en çok kazandıran kripto parası oldu.