Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

KPSS Şartsız Kamu Personeli Alımı Oluyor mu? Hangi Kurumlar KPSS Şartsız Memur Alıyor?

2019 yılı Ocak ayı kamu personeli alımları. İlanlar DBP Aracılığıyla Yayınlandı. Personel alımları başladı. 2019 yılı KPSS şartsız personel alımları hakkında detaylar sunuldu. Şartları sağlayan kişilerin başvuruları yapması bekleniyor. 

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2019 19:06

Türkiye genelinde kamu ve kurum kuruluşların bünyesinde Ocak ayı içinde memur alımları olacak.

Ocak ayında memur alımı iş ilanları yayınlanmaya devam ediyor. 7.500 kişilik personel alımı olacak. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, boş kadro ve pozisyonlarda ilan edilen kadrolara alımlar yapılacak.

2018 yılının tamamlanmasıyla, alımlar merak edilmeye başlandı.

2019 yılında yayınlanacak olan personel ilanlarına bakılmaya devam ediliyor. Peki, KPSS şartsız memur alımları ne zaman? Bakanlıkların yapacağı açıklama ile başvuruların ne zaman olacağı ve başvuru şartları belirlenecek.

TCDD – TÜBİTAK – Kültür Bakanlığı

Alımlar açıklandı! Hangi kurumlar KPSS şartsız personel alımı yapıyor sorusunun yanıtı da açıklandı. TCDD yapacak olduğu 356 kişilik alımda KPSS şartı aramıyor. Bunun dışında TBB de aynı şekilde KPSS olmadan alım yapıyor.

Kültür Bakanlığı, TÜBİTAK gibi kurumlar için de yapılacak olan personel alımlarında KPSS şartı yok. Personel alımları başvuruları gibi detayların sunulması ile bu kurumlara başvurunuzu yapabilirsiniz. Sınav şartı olmadan ilgili belgelerle başvurunuzun tamamlanması sağlanır.


Yorumlar