Anasayfa /  Foto Galeri

Kovid-19’a karşı etkisi'' tek ilacın'' ay sonunda stokları tükeniyor!

Amerikan Gıda ve İlaç idaresi (FDA) tarafından acil kullanımı onaylanan ve ABD’li ilaç şirketi Gilead Sciences tarafından üretilen remdevisir ilacının ay sonuna kadar ABD’de stoğunun bitmesi bekleniyor.

Kovid-19’a karşı etkisi'' tek ilacın'' ay sonunda stokları tükeniyor! - Sayfa 1

 Covid-19 nedeniyle dünya genelinde ölümler 409 bini aşarken, dünya genelinde  bilim insanları ve araştırmacılar pandemiyi durduracak bir ilaç ya da aşı geliştirmek için durmaksızın çalışıyor.

Ancak, şu anda kadar Covid-19 etkisi kanıtlanan tek bir ilaç var; o da ABD’li Gilead Sciences’ın Ebola’ya karşı geliştirdiği remdevisir ilacı.

Kovid-19’a karşı etkisi'' tek ilacın'' ay sonunda stokları tükeniyor! - Sayfa 2

FDA tarafından acil kullanımı onaylanmıştı!

Yapılan çalışmalarda söz konusu ilacın, kovid-19 hastalarını oksijen desteğine ihtiyaç duyulmaksızın iki hafta içinde taburcu edilmesine yardımcı olduğu gösterilmişti.

Bu kapsamda ise, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) remdevisirin hastaneden yatan Covid-19 hastalarında acil kullanımı onaylanmıştı.

Kovid-19’a karşı etkisi'' tek ilacın'' ay sonunda stokları tükeniyor! - Sayfa 3

Bu ayın sonunda sevkiyatı yapılmayacak iddiası!

Ancak, CNN’de yer alan haberde,

ABD hükümetinin  29 Haziran haftasında ilacın son sevkiyatını gerçekleştireceği ve bu ayın sonunda stokların tükeneceği ifade edildi.

Kovid-19’a karşı etkisi'' tek ilacın'' ay sonunda stokları tükeniyor! - Sayfa 4

Geçen ay Gilead, deneysel corona virüs ilacı remdesivirinin üretimini artırmak için uluslararası ortaklarla çalışmayı planladığını söylemiş, aralık ayına kadar milyonlarca doz ilaç üretilebileceğini açıklamıştı.