Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Kostas Antetokounmpo kimdir, nereli, kaç yaşında?

Fenerbahçe Beko'nun adını son zamanlarda sık sık telaffuz ettiği Kostas Antetokounmpo'nun Chicago Bulls‘tan kalıcı kontratı kapamadı ve serbest bırakıldı. Bunun üzerinde arama motorlarında Kostas Antetokounmpo kimdir, nereli, kaç yaşında? Oynadığı takımlar, kariyeri ve bilinmeyenleri konuları araştırılıyor. Merak edilenler haberimizde...

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2022 21:07

Turkish Airlines EuroLeague'de liderlik koltuğunda oturan temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun ilgilendiği Kostas Antetokounmpo'nun hayatı, sporseverler tarafından merak ediliyor. Turkish Airlines EuroLeague'de liderlik koltuğunda oturan temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun yanı sıra İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ile Yunan ekibi Panathinaikos'un da Kostas Antetokounmpo ile ilgilendiği bilinirken merak edilen Kostas Antetokounmpo kimdir, nereli, kaç yaşında? Oynadığı takımlar, kariyeri ve bilinmeyenlerini haberimizde derledik. İşte detaylar...

KOSTAS ANTETOKOUNMPO KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Antetokounmpo, Yunanistan'ın Atina kentindeki Sepolia'da, 20 Kasım 1997'de doğdu . Ailesi Nijeryalı göçmenlerdendi. Rahmetli babası Charles eski bir Nijeryalı futbolcuydu , annesi Veronica ise yüksek atlamacıydı. Charles, Eylül 2017'de 54 yaşında öldü. Ebeveynleri farklı Nijeryalı etnik gruplardan; Charles Yoruba'ydı ve Veronica Igbo'ydu.

Vize alabilmesi ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yasal olarak girmesine izin verilebilmesi için Haziran 2013'te kendisine verilen bir Nijerya pasaportu var. 2016 yılında resmi olarak tam Yunan vatandaşı oldu. Basketbolcular Giannis ve Thanasis'in küçük erkek kardeşi ve Alex'in ağabeyidir. En büyük erkek kardeşi Francis de profesyonel bir futbol oyuncusudur.

KOSTAS ANTETOKOUNMPO OYNADIĞI TAKIMLAR, KARİYERİ VE BİLİNMEYENLERİ...

Antetokounmpo, ilk olarak Atina'da Filathlitikos'un küçük takımlarında basketbol oynamaya başladı. Ağabeyi Giannis, 2013 NBA seçmelerinde Milwaukee Bucks tarafından draft edildikten sonra Antetokounmpo, ailesi ve küçük erkek kardeşi Alexis ile birlikte Milwaukee'ye taşındı. Whitefish Bay, Wisconsin'deki Dominik Lisesi'ne gitti, ortaokul ve son yıllarında lise basketbolu oynadı. Son sınıf öğrencisi olarak takımını eyalet şampiyonluğuna taşıdı.

Antetokounmpo, liseden sonra Dayton Üniversitesi'nde kolej basketbolu oynamaya başladı. 2016–17 sezonunda, Flyers ile ilk kez, lisenin ilk iki yılını Yunanistan'da geçirdiği için "kısmi eleme" olarak kabul edildikten sonra kırmızı gömlekliydi. 2017-18 sezonunda maç başına 15.1 dakikada ortalama 5.2 sayı, 2.9 ribaund, 0.4 asist, 0.2 top çalma ve 1.1 blok ile çıkış yaptı.

Yorumlar