Anasayfa /  Ekonomi

KOSGEB : Girişimcilere Elli Bin TL hibe kredi verecek

KOSGEB : Girişimcilere Elli Bin TL hibe kredi verecek

Abone ol
Abone ol 16 Nisan 2016 00:45

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) KOSGEB işbirliğiyle  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta başvuru bekliyor. Girişimcilere Elli Bin TL hibe kredi verilecek.

SERKA'dan yapılan açıklamada, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında faaliyet yürütülen Ağrı ilinde yatırım destek ofislerinin KOSGEB işbirliğiyle Nisan ayında düzenlediği eğitim programına başvuran 231 kişiye 'Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası' verildiği bildirildi.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla SERKA-KOSGEB işbirliğiyle Ağrı il merkezinin yanı sıra Eleşkirt, Doğubayazıt, Patnos, Diyadin ve Tutak ilçelerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi. 4-13 Nisan günleri arasında düzenlenen 70 saatlik ücretsiz eğitime başvuran girişimci adaylarından 231’i Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandı.

Eğitimlerde katılımcılara, girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikirlerinin geliştirilmesi, yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, finansal planlar, iş planının yazılması ve sunumu konularında eğitim verildi.

70 saat ücretsiz olarak verilen eğitimlere katılanlar girişimcilik desteği için KOSGEB'e başvuru hakkı kazanacak ve başarılı bulunan girişimcilere iş kurmaları halinde 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar da faizsiz kredi verilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvurusu yapmak isteyenler Serhat Kalkınma Ajansı Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'taki Serhat Kalkınma Ajansı yatırım destek ofislerine başvuruda bulunabilirler.

Yorumlar