Anasayfa /  Güncel

Koruyucu aile nedir, nasıl olunur? Koruyucu aile olma şartları neler?

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu aile olmak isteyenler için açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2023 13:00

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu aile olmak isteyenler için açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Koruyucu aile; çeşitli sebeplerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.


KORUYUCU AİLE UYGULAMASININ AMACI

Koruyucu aile hizmetinde amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal yaşamını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla beraber; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur.

GÖNÜLLÜ AİLE VE KORUYUCU AİLE ARASINDAKİ FARK

Bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımızla, gönüllü aile olarak; kendi ilgi, yetenek ve eğitimleriniz doğrultusunda katkı vermek amacıyla, etkinlik ve çalışmalarda bulunabilirsiniz. Ayrıca isteğiniz doğrultusunda ve uygun görülmesi durumunda çocuklarımızı resmi tatil ve özel günlerde yatılı olarak evinizde misafir edebilirsiniz.

KORUYUCU AİLE OLMANIN ŞARTLARI

Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı durumda koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabilir;

-T.C. vatandaşı iseniz

-Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız

-25-65 Yaşları arasındaysanız

-En az ilkokul mezunu iseniz

-Düzenli bir gelire sahipseniz

-Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi değilseniz.

Yorumlar