Anasayfa /  Dünya

Koronavirüsten kurtulamadan Malarya salgını başladı !

Güney Afrika'da malarya salgını ortaya çıktı. Salgın nedeniyle 131 kişi yaşamını yitirdi. Vaka sayısı ise 135 bin olarak açıklandı. Malarya nedir?

Abone ol
Abone ol 19 Nisan 2020 14:26

Dünya ülkeleri yeni tip Koronavirüs olan Covıd-19 ile mücadele ederken, Güney Afrika ülkesinde Malarya sıtma salgını ortaya çıktığı ifade ediliyor. Buna göre Zimbabve ülkesindeki salgının hiç hafife alır cinsten olmadığı ve vaka sayısı 135 Binleri bulduğu ifade ediliyor.

135 BİN MALARYA HASTASI BULUNUYOR!

Açıklamayı Afrika Ülkesi olan Zimbabve Sağlık Bakanı sosyal medya üzerinden yaptı. Ocak ayından bu yana ülke genelinde 135 bin malarya hastası bulunuyor. Açıklamada salgından 131 bin kişi yaşamını yitirdiği aktarıldı. Ayrıca üzücü bir açıklamada ise vefat edenler arasında yaşı küçük olan çocukların da bulunduğu ifade edildi. 

 

ZİMBABVE'DE KORONA;

Zimbabve ülkesinde Koronairüs vakası'da geçtiğimiz Mart ayının 23'ünde bir kişi yaşamını yitirdiği açıklandı.

KLORİKİN İLACI KORONA'DA DENENİYOR!

Ayrıca Danimarka Koronavirüs'e karşı malaryada kullanılan bir ilacı da klinik testlerde denendiği ifade edilmiştir. Diğer bir ülke ise Norveç'ten geldi. Norveç klorikin ilacını corona'ya karşı etkili olacağı düşüncesi olduğu açıklamaları yapıldı. Norveç ilaç denetleme kurulundan klorkin kararına karşı açıklamalar yaparak, ilacın denenmesine karşı çıktı.

 

Yorumlar