Anasayfa /  Güncel

Koronavirüsten korunmak için arap sabunu yedi

Koronavirüs'ten korunmak için arap sabununu yoğurda karıştırarak yediği iddiası son günlerde konuşan konular arasında. Yozgatlı vatandaş neden arap sabunu yedi? Bu iddialar doğrumu işte gerçekler..

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2020 22:16

Yozgat'ta bir vatandaşın yoğurda arap sabunu katarak koronavirüsten korunmaya çalıştığı haberleri herkesi hayrete düşürmüştü.

Üzerinden kısa bir süre geçmesi ile gerçekler anlaşıldı. Pek çok kişi sosyal medya üzerinden hızla yayılan bu haberin gerçeğini araştırdı. Yozgatlı vatandaş neden arap sabunu yedi? Bu iddialar doğrumu diye sorulmaya başladı. Sputniknews üzerinden olayın perde arkasına yer verildi. Parodi içeren haberin gerçeği araştırıldığı aktarıldı.

 TV KANALLARINDA DA HABERİ YAPILMIŞTI!
Ulusal görsel basında çıkan haberlere göre koronavirüs'e yakalanmamak için yoğurda arap sabunu katarak yediği iddia edilen olayda, Yozgat acil servisinde e.k. isminde çalışan olmadığı ve haberin parodiden ibaret olduğu ifade edildi. Diğer yandan İran Başkenti Tahran'da benzer bir olay yaşanarak gökten patlıcan yağdı iddiası ile bir video sosyal medyanın gündemine düşmüştü. Birden fazla açıdan çekilen videolarda patlıcan yağmaya başlayınca kaçışan insanlar olduğu görülüyor. Videolarda yer alan içeriğin doğru olmadığını ifade etmek isteriz

Yozgatlı vatandaşın arap sabunu iddiasının doğru olmadığı anlaşılması üzerine Ulusal basına ait internet sitelerinden bu haberleri görselleri kaldırıldı.

Yorumlar