Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüse iyi gelen o ilaç! Gerçekten 11 günde iyileştirebiliyor mu?

ABD, Avrupa ve Asya'daki klinik deney Ebola ilacı Remdesivir'in koronavirüs hastalarının hızlıca iyileşmesine yardımcı olduğunu ortaya koydu. İlacı alan hastaların 11 günde iyileştiği gözlendi ve deneyler yapıldı. Gerçekten 11 günde iyileştiriyor mu?

Koronavirüse iyi gelen o ilaç! Gerçekten 11 günde iyileştirebiliyor mu? - Sayfa 1

Koronaviruse iyi gelen ilaç

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının tedavisi için yapılan klinik testlerde alınan sonuçların "oldukça iyi haberler" taşıdığını söyledi.

Koronavirüse iyi gelen o ilaç! Gerçekten 11 günde iyileştirebiliyor mu? - Sayfa 2

Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün üyesi de olan Fauci,  düzenlenen basın toplantısında yapılan test çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüse iyi gelen o ilaç! Gerçekten 11 günde iyileştirebiliyor mu? - Sayfa 3

Fauci, yapılan uluslarası araştırmalara göre Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı anti-viral ilacı alan Covid-19 hastalarının "plasebo" alan hastalara kıyasla yüzde 31 oranında daha hızlı iyileştiğini belirtti.

Koronavirüse iyi gelen o ilaç! Gerçekten 11 günde iyileştirebiliyor mu? - Sayfa 4

Fauci, “Yüzde 31'lik bir rakam, bitirici yüzde 100'lük bir sonuca göre çok yüksek sayılmasa da ilacın bu virüsü engellediğine dair oldukça önemli deliller taşımaktadır. Bu ilaç Ccvid-19 virüsünü tedavi etme kabiliyetine ulaşmamızın kapılarını aralıyor" dedi.

Fauci, Remdesivir'in koronavirüs ile bağlantılı ölüm oranlarına yaptığı etkinin daha fazla analiz edilmesi gerektiğini de vurguladı.