Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs sürecinde TSK'den örnek başarı ! İlk sırada...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), alınan koronavirüs tedbirleri ve uygulamaları sayesinde, dünya genelinde en az koronavirüs görülen ordulardan biri oldu.

Koronavirüs sürecinde TSK'den örnek başarı ! İlk sırada... - Sayfa 1

Koronavirüs ile mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri, diğer dünya orduları arasında farklı bir konuma yerleşti. Vaka sayılarının personel mevcudu oranına bakıldığında en az pozitif hastanın olduğu TSK bu başarısıyla ABD, Rusya, Fransa, İtalya ve İngiltere gibi önemli orduları geride bıraktı.

Koronavirüs sürecinde TSK'den örnek başarı ! İlk sırada... - Sayfa 2

Bu başarıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda yurt genelinde alınan önlemlere uyumlu olarak Milli Savunma Bakanlığınca alınan önlemlerin büyük etkisi oldu.

Koronavirüs sürecinde TSK'den örnek başarı ! İlk sırada... - Sayfa 3

Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içinde alınan tedbirlerin planlanması ve harfiyen uygulanması, yaklaşık 500 bin kişilik Türk Silahlı Kuvvetleri'nde pozitif vaka sayılarının çok düşük seviyelerde ve kontrol altında tutulmasını sağladı.

Koronavirüs sürecinde TSK'den örnek başarı ! İlk sırada... - Sayfa 4

Bu kapsamda ilk olarak Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Kovid-19 ile Mücadele Merkezi (KOMMER) kuruldu. KOMMER, bir zincir halinde Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Ordu Komutanlıkları, donanma ve hava üsleri olmak üzere alt kademelere kadar devam eden bir birim olarak tesis edildi.