Anasayfa /  Dünya

Koronavirüs salgını ne zaman bitecek! Bill Gates tarih verdi

Dünyanın en zengin iş adamlarından olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüsün biteceği tarih ile ilgili yaptığı açıklamaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Gates, bu kez de Güney Afrika'da ortaya çıkan ve daha hızlı yayıldığı iddia edilen Omicron varyantı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gates, koronavirüs 'Ne zaman bitecek?' sorusuna da açıklık getirdi.

Abone ol
Abone ol 09 Aralık 2021 11:36

Dünyanın en zengin iş adamlarından olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüsün biteceği tarih ile ilgili yaptığı açıklamaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Gates, bu kez de Güney Afrika'da ortaya çıkan ve daha hızlı yayıldığı iddia edilen Omicron varyantı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gates, koronavirüs 'Ne zaman bitecek?' sorusuna da açıklık getirdi.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates koronavirüs salgınının Omicron varyantı ile ilgii dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Daha önce koronavirüs saalgınını biteceği tarih ile ilgili açıklamaları ile ilgili yaptığı açıklamaları ile gündeme gelden Gates, "Pandeminin sonuna umduğum kadar yakın değiliz." dedi. Gates, Omiron varyantı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı ve o tarihe dikkat çekti.

AKUT EVRESİ BİTECEK

Bill Gates Çarşamba günü yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisinin "akut aşamasının" 2022'de sona ereceğini düşündüğünü söyledi.

'YİNE DE UMUTLUYUM'

Microsoft'un kurucu ortağı ve Amerikalı iş adamı GatesNotes adlı blogunda, "Yine de sonun göründüğünden umutluyum" dedi.

Gates, sağlık araştırmacılarının omicron ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için acilen çalıştıklarını ve dünyanın aşıların etkinliği ve önceki enfeksiyonlar gibi daha fazla bilgiye sahip olacağını söyledi.

"ENDEMİK HALE GELECEK"

"Yeni bir endişe çeşidi ortaya çıktığında endişe verici, ancak gelecek yıl bir noktada COVID-19'un çoğu yerde endemik bir hastalık haline geleceğinden hala umutluyum" diye yazdı. "Şu anda gripten yaklaşık 10 kat daha öldürücü olmasına rağmen, aşılar ve antiviraller bu sayıyı yarı yarıya veya daha fazla azaltabilir."

Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüs salgınının yeni varyantı Omicron ile ilgili ilk laboratuvar test sonuçları açıklandı.Sonuçların gelmesinin ardından Dünya Sağlık Örgütü'nden Omicron varyantına iliştin çarpıcı açıklamalar geldi.

 

DİĞER VARYANTLARDAN GÜÇLÜ DEĞİL!

Araştırmacılar, aşıların oluşturduğu antikorların yeni varyantlara karşı etkisinde "büyük bir düşüş" olduğunu söylüyor. Ancak AFP haber ajansına konuşan WHO acil durum direktörü Mike Ryan ise, Omicron'un halihazırda kullanılan aşılara karşı diğer varyantlardan daha güçlü olduğuna dair bir gösterge olmadığını söyledi:

"ETKİLİ OLDUĞUNU KANITLAYAN AŞILARIMIZ VAR"

"Bugüne kadar bütün varyantlara karşı, hastaneye yatışlar ve ölümlerdeki azalma göz önüne alındığında etkili olduğunu kanıtlamış çok güçlü aşılarımız var. Omicron için de bunun geçerli olmayacağını varsaymak için hiçbir gerekçemiz yok."

Etiketler bill gates haberler
Yorumlar