Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs geçirenlerde aylar sonra bu sorunlar ortaya çıkıyor!

Yeni bir çalışma, Covid-19 geçirmiş kişilerin enfeksiyondan aylar sonra bilişsel bozukluklar yaşayabileceğini ortaya koyuyor. Beyin sisi, düşünme ve konsantre olma zorluğu görülen sorunlar arasında yer alıyor.

Koronavirüs geçirenlerde aylar sonra bu sorunlar ortaya çıkıyor! - Sayfa 1

Uzmanlar, Covid-19’un uzun vadeli etkisi için yaptığı uyarıda beyin sisi, düşünme ve konsantre olma zorluğuna dikkat çekti.

Koronavirüs geçirenlerde aylar sonra bu sorunlar ortaya çıkıyor! - Sayfa 2

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; cuma günü JAMA Network Open tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma, koronavirüsbulaşmış bireylerin yaklaşık dörtte birinin, hastalığa yakalandıktan aylar sonra hafıza ve odaklanma sorunları yaşadığını söylüyor.

Koronavirüs geçirenlerde aylar sonra bu sorunlar ortaya çıkıyor! - Sayfa 3

New York’ta 740 hastayı inceleyen araştırmacılar, daha önce Covid-19 geçirmiş kişilerin çoklu görevlerde sorun yaşama gibi durumlarla mücadele etmelerinin nispeten yaygın olduğunu ortaya çıkardı.

Koronavirüs geçirenlerde aylar sonra bu sorunlar ortaya çıkıyor! - Sayfa 4

New York’taki Icahn Tıp Okulu’ndaki araştırmacıların yaptıkları çalışmalarda görev alan Jacqueline Becker, “Bu çalışmada, hastaların Covid-19’a yakalanmalarından birkaç ay sonra nispeten yüksek bir bilişsel bozulma yaşandığını gördük. Hatırlamadaki bozukluklar hastaneye yatan hastalar arasında baskındı” dedi.