Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs aşı sırası kimde? Hangi yaşa aşı vuruluyor?

Ülke genelinde uygulanan tam kapanma kısıtlamalarının bitmesiyle birlikte en çok merak edilen konulardan biri de "Koronavirüs aşı sırası hangi grupta?" sorusunun cevabı oldu. Küresel Covid-19 salgınıyla mücadelede aşı süreci herkes tarafından ilgiyle takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs aşı takvimini merak konusu oldu. Aşı sırası sorgulama nasıl yapılır, kimler aşıda öncelikli? E-devlet ile e-Nabız giriş nasıl yapılır?

Koronavirüs aşı sırası kimde? Hangi yaşa aşı vuruluyor? - Sayfa 1

Aşılanıp aşılanmayacağımızı ya da sıranın bize gelip gelmediğini nasıl öğreneceğiz? diye merak edenler, E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak öğrenebileceksiniz. Aynı zamanda hastaneye gelemeyen vatandaşların evlerine gidilerek aşı uygulaması gerçekleştirilecek.

E NABIZ SİSTEMİ İÇİN:

E-NABIZ SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Koronavirüs aşı sırası kimde? Hangi yaşa aşı vuruluyor? - Sayfa 2

KORONA VİRÜS AŞI TAKVİMİ VE ÖNCELİK SIRALAMASI 

19 MAYIS 2021 tarihi itibarıyla Toplam Yapılan Aşı Sayısı

26.814.767.

1. Doz Uygulanan Kişi Sayısı 15.361.581 

2. Doz Uygulanan Kişi Sayısı 11.453.186

Koronavirüs aşı sırası kimde? Hangi yaşa aşı vuruluyor? - Sayfa 3

AŞILAMA İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLADI?

Bilim Kurulu toplantısında aşı programındaki gelişmelerin ele aldığını belirten Bakan Koca, “Şu ana kadar yapılan aşı programı kapsamında 1 milyondan fazla vatandaşımız aşılanmış bulunmaktadır. Aşı programının 1. aşaması bildiğiniz gibi sağlık çalışanlarımızla başladı ve 980 binden fazla sağlık çalışanı aşı oldu. Salı günü itibariyle de huzurevlerinde ve bakım evlerinde kalan vatandaşlarımızla bu vatandaşlarımızın bakımında görev alan personelin aşılanmasına başlandı.

Ayrıca 90 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın da aşılanmasına dün itibariyle başlandı. 90 yaşından büyük vatandaşlarımız için sağlık ekipleri evlerine giderek aşı uygulamasını yaptılar. Aşılama kapasitesinin her geçen gün artacağını bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs aşı sırası kimde? Hangi yaşa aşı vuruluyor? - Sayfa 4

“Bilim Kurulumuzun yaptığı değerlendirme ile 21 Ocak Perşembe gününden itibaren 85 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır” diyen Bakan Koca, şunları kaydetti:

“85 yaş üzerindeki vatandaşlarımız da evlerinde aşı olacaklar. Evlere aşı için giden ekibimizde hekim ve uzman sağlık personeli tam teçhizatlı olarak hazır bulunmaktadır. Aşı uygulama süresini artırsa da bu gruptaki vatandaşlarımız için en uygun şartlarda aşı yapılmasından yanayız." açıklamasında bulundu. 

85 yaş üzeri vatandaşlarımız ile birlikte eczane çalışanlarının da aşılanma süreci başlamıştır.