Anasayfa /  Foto Galeri

Köpekler, Kovid-19 vakalarını yüzde 97 doğru tespit etti!

Koronovirüs salgınıyla mücadele tüm dünyada devam ederken Fransa'dan değişik haber geldi. Fransa’da Ulusal Veterinerlik Okulu ve Necker-Cochin Hayvan Hastanesi, kalabalık yerlerde kitlesel virüs taraması için yaygın olarak kullanılan köpeklerin covid-19'un varlığını yüzde 97 doğrulukla tespit edebildiğini gösterdi. İşte o araştırmanın detayları..

Köpekler, Kovid-19 vakalarını yüzde 97 doğru tespit etti! - Sayfa 1

Köpekler, Kovid-19 vakalarını yüzde 97 doğru tespit etti!

Fransa’da Ulusal Veterinerlik Okulu ve Necker-Cochin Hayvan Hastanesi tarafından yapılan yeni çalışmada havalimanları da dahil olmak üzere kalabalık yerlerde kitlesel virüs taraması için yaygın olarak kullanılan köpeklerin koronavirüsün varlığını yüzde 97 doğrulukla tespit edebildiğini gösterdi.

Çalışma, aynı zamanda köpeklerin negatif örnekleri belirlemede de yüzde 91 oranında başarılı olduğu ortaya koydu.

Köpekler, Kovid-19 vakalarını yüzde 97 doğru tespit etti! - Sayfa 2

Hızlı testlerden daha doğru tespit yaptılar


Bilim insanları köpeklerin, toplu alanlarda hızlı sonuç almak için kullanılan yanal akış testlerinden (LFT) büyük ölçüde daha başarılı olduğunu söyledi.

Köpekler, Kovid-19 vakalarını yüzde 97 doğru tespit etti! - Sayfa 3

64 çalışmanın yakın tarihli bir incelemesi, LFT'lerin semptomları olan virüsle enfekte olmuş kişilerin ortalama yüzde 72'sini ve semptomları olmayan kişilerin ise yüzde 58'ini doğru şekilde tanımladığını buldu.

Köpekler, Kovid-19 vakalarını yüzde 97 doğru tespit etti! - Sayfa 4

Çalışmanın yazarlarından Profesör Jean-Marc Tréluyer, “Bu sonuçlar, köpeklerin Covid-19'un koku alma kapasitesinin bilimsel olarak doğrulanmasıdır.

Bunlar,neredeyse  bir PCR testiyle karşılaştırılabilir mükemmel sonuçlar” dedi.