Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Konya'daki katliam için savcılıktan flaş açıklama! Sebebi belli oldu!

Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü ve Türk-Kürt çatışması gibi gösterilmeye çalışılan ancak aileler arası husumet olduğu ortaya çıkan olayda gözaltılar başladı bir numara aranıyor.

Abone ol
Abone ol 31 Temmuz 2021 10:42

Konya Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre yedi kişinin katledildiği olayla ilgili 10 kisi gözaltına alındı. Olayın faili bir numaranın hala arandığı açıklandı.


Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğü  belirtildi:

"İlk bulgulara göre olayın komşu iki aile arasındaki önceye dayalı husumete dayandığı değerlendirilmektedir. Söz konusu husumetin ilk olarak 2010 yılında yargıya intikal ettiği saptanmıştır. Aile bireyleri arasında çıkan kavga nedeniyle 12.05.2021 tarihinde başlatılan ve 16 müşteki ve şüphelinin bulunduğu soruşturma kapsamında 6 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiştir. O olay nedeniyle 2 kişinin tutukluk hali devam etmektedir. 22.05.2021 tarihinde de iki aile arasında yine kavga çıkmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 20 müşteki ve şüpheli yer almakta olup adli tahkikat devam etmektedir."

Ölenlerin kimlikleri belli oldu


Silahlı saldırıda, Yaşar, Barış, Sibel ,Serap, Serpil, İpek ve Metin Dedeoğlu isimli kişilerin hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Bölgede geniş güvenlik önlemi alınırken Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz olay yerine gitti.

Katliam evinden ilk görüntü

Kan donduran olayla ilgili henüz detaylar netleşmezken öldürülen 3 kişinin cansız bedenlerinin evin avlusunda olduğu görüldü. Durumu haber alan ölenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi. Fenalaşan 1 kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Yakınları olay yerinde, “Hepsi gitti” diyerek ağırlar yaktı. Polis ekipleri ölenlerin çevredeki yakınlarının eve yaklaşmamalı için tedbir aldı. Evde çok yönlü inceleme devam ediyor.

Etiketler Konya Katliam
Yorumlar