Anasayfa /  Ekonomi

Hasan Ekici’den Simit Zammına Tepki: İktidar Yoksulun Simidini de Elinden Aldı!

Tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da ekmeğin ardından bir zamda simit ve poğaçaya geldi. Geçtiğimiz Nisan ayında gelen zamla birlikte fiyatı 7 liraya yükselen simidin fiyatı yeni gelen zamla birlikte 9 liraya yükseldi. Zamma tepki gösteren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “Bu iktidar yoksulun simidini de elinden aldı” dedi.

Abone ol
Abone ol 28 Temmuz 2023 21:31

HASAN EKICI’DEN SIMIT ZAMMINA TEPKI: İKTIDAR YOKSULUN SIMIDINI DE ELINDEN ALDI

Tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da ekmeğin ardından bir zamda simit ve poğaçaya geldi. Geçtiğimiz Nisan ayında gelen zamla birlikte fiyatı 7 liraya yükselen simidin fiyatı yeni gelen zamla birlikte 9 liraya yükseldi. Zamma tepki gösteren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici,  “Bu iktidar yoksulun simidini de elinden aldı” dedi.

Tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da son bir ayda üst üste gelen zamlarla ekmeğin fiyatı 6 liraya yükselmişti. Kentte ekmek zammına tepkiler sürerken bir zam da simide geldi.

SİMİT VE POĞAÇAYA ZAM

24 Nisan tarihindeki zamla fiyatı 5 liradan 7 liraya yükselen sade simit ve poğaça, son gelen zamla birlikte 9 liraya yükseldi. Kentte son 3 ayda simit ve poğaçaya gelen zam oranı ise yüzde 80’ini buldu.

SON GELEN ZAMLA BIRLIKTE SIMIT VE POĞAÇA FIYATLARI ŞU ŞEKILDE:

Sade simit 9 TL, sade poğaça ve çeşitleri 9 TL, İçli poğaça çeşitleri 12 TL, Çift burgulu simit 12 TL, Sütlü simit 13 TL, Tereyağlı simit 17 TL, Peynirli – Kaşarlı 17 TL, Yeşil küflü peynir simit 20 TL, Sucuklu simit 26 TL, Kıymalı simit 39 TL.

Kentte ekmek, simit ve poğaça fiyatlarına art arda gelen zamlara Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, tepki gösterdi.

“İKTİDAR YOKSULUN SİMİDİNİ DE ELİNDEN ALDI”

Erdoğan’ın geçmiş yıllarda yaptığı simit ve çay zammını hatırlatan Ekici, “Buğday deposu Konya’mızda ekmeğin ardından bir zam da simide geldi ve fiyatı 9 liraya yükseldi. Konya’da simide sadece son 3 ayda gelen zam oranı yüzde 80… Cumhurbaşkanı Erdoğan 1993’te dönemin iktidarını eleştirirken ‘5 kişilik aile 3 öğün çayla simit yese bile geçinemez” diyordu. Ama şimdi durum maalesef daha vahim. Zamla birlikte 5 kişilik bir aile 3 öğün boyunca sadece bir bardak çayla bir simit yese ayda 4 bin liradan fazla para verecek. Bu iktidar yoksulun simidini de elinden aldı” dedi.

 

Yorumlar