Anasayfa /  Foto Galeri

Kobe Bryant ve kızının öldüğü kazada şok detay

Kobe Bryant'ın helikopter kazasında ölümü dünyada büyük üzüntüye neden olurken kazaya ilgili detaylar da gelmeye başladı. Kobe Bryant ve 13 kızı Gianna'nın ölümüne neden olan helekopter kazasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Kobe Bryant ve kızının öldüğü kazada şok detay - Sayfa 1

Kobe’nin helikopteri olan N72EX’in pilotu Ara Zobayan, John Wayne Havalimanı’ndan 09.08'de kalkış yapmış; dakikalar sonra ise yoğun siste görüş açısı düşünce helikopter yönünü kaybetmişti. 

Kobe Bryant ve kızının öldüğü kazada şok detay - Sayfa 2

9 KİŞİYLE TEPEYE ÇAKILDI 
Burbank Havalimanı Kulesi ile iletişime geçerek kuleden VFR protokolüyle iniş izni isteyen Zobayan, Sikorsky S-76B tipi helikopter Pazar sabahı yerel saatle 09.45'te Los Angeles'ın batısındaki Calabasas şehrinde içerisindeki 9 kişiyle birlikte bir tepeye çakılmıştı.

AYLAR SÜRECEK
ABD Ulusal Ulaştırma Emniyet Dairesi halka, olay günü bölgeden çekilen hava fotoğraflarını yollamaları çağrısı yaptı. Los Angeles Bölge Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, enkazdan 3 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve incelenmesi için adli tıp kurumuna gönderildikleri belirtildi. Soruşturmayı yürütenlerin bir kanıt bulma amacıyla alanı 5 gün boyunca araştıracaklarını söyleyen yetkili, kazanın nedeninin belirlenmesinin aylar süreceğini kaydetti.

Kobe Bryant ve kızının öldüğü kazada şok detay - Sayfa 3

HOMENDY'DEN AÇIKLAMA GELDİ 
Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili son dakika açıklaması Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Emniyet Dairesi üst düzey yetkilisi Jennifer Homendy'den geldi.

Kobe Bryant ve kızının öldüğü kazada şok detay - Sayfa 4

SEBEP NE? 
Jennifer Homendy, Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası hakkında, "İnsan hatası, çevre şartları ve arıza gibi ihtimaller üzerine duruyoruz fakat hava durumu bunların küçük bir parçasını oluşturuyor." dedi.