Anasayfa /  Foto Galeri

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman, hangi tarihte bitecek?

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs pandemisi iş dünyasını da olumsuz etkiledi. Ülkemizde kimi şirketlerde çalışanlar ücretsiz izine çıkarılmak durumunda kaldı. Bu durumda olan vatandaşlarımızın geçim sıkıntısına düşmemesi adına devlet tarafından kısa çalışma ödeneği adında maaş sistemine geçildi. Bu bağlamda vatandaşlarımız kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, uzatıldı mı? sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Peki, kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, uzatıldı mı? İşte detaylar…

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman, hangi tarihte bitecek? - Sayfa 1

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İŞKUR tarafından ödemeleri yapılan kısa çalışma ödeneğine ilişkin son dakika gelişmeleri yaşandı. Detaylar şöyle

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman, hangi tarihte bitecek? - Sayfa 2

İş gücü piyasasında normalleşme sürecinin hızlandırılması, Kovid-19 salgını gerekçesiyle iş akitlerinin feshedilmesini engelleyen uygulama ile kısa çalışma uygulamasının uzatılması, Soma'daki maden işçilerinin kıdem tazminatlarının ödenmesine ilişkin düzenlemelerin de bulunduğu "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman, hangi tarihte bitecek? - Sayfa 3

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" ile Yükseköğretim Kanunu'nun kamu kuruluşları ve vakıflarda görevlendirme düzenlemesi kapsamında Türkiye Bilimler Akademisinde görevlendirilenlerin sosyal ve mali hakları emsalleri ile eşitleniyor.

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman, hangi tarihte bitecek? - Sayfa 4

Teklifle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle Cumhurbaşkanı'nın kısa çalışma başvurusunu 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatma yetkisi genişletiliyor. Buna göre, Cumhurbaşkanı 31 Aralık 2020 tarihi korunarak, kısa çalışma ödeneğinin süresini sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak uzatabilecek. Teklifte ekonominin normalleşmeye başlamasıyla birlikte iş yerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesinin teşvik edilmesine ilişkin düzenlemeler yer alıyor.