Anasayfa /  Dünya

Kırgızistan’da 7 şiddetinde deprem! Kırgızistan'da son durum ne?

Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, bölge halkını panik içinde sokaklara dökerken, Çin, Kazakistan ve Tacikistan da sarsıntıyı hisseden ülkeler arasında yer aldı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2024 09:00

Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, bölge halkını panik içinde sokaklara dökerken, Çin, Kazakistan ve Tacikistan da sarsıntıyı hisseden ülkeler arasında yer aldı. İşte detaylar...

SON DAKİKA: KIRGIZİSTAN'DA DEPREM!

Kırgızistan'da saat 21.09'da 7.0 büyüklüğünde şiddetli deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Kırgızistan-Sincan sınır bölgesi olarak belirlendi.

Şiddetli deprem Çin, Kazakistan ve Tacikistan'da da hissedildi.

KIRGIZİSTAN DEPREM SON DURUM

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Kırgızistan'ın Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile olan sınır bölgesi yakınında yer alan Kızıl-Su ilçesinin 126 kilometre güneydoğusunda 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirilerek, depremin yaklaşık 28 kilometre derinlikte yaşandığı ifade edildi. Başkent Bişkek'te de hissedilen deprem nedeniyle halk sokaklara dökülürken, depremde henüz can ve mal kaybı bildirilmedi.

Depremin, yerin 13 kilometre derinliğinde olduğu bilgisi verilirken, yaklaşık yarım saat sonra bölgede 5,1, 5,5 ve 5,0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel saatle 00.09'da meydana gelen deprem sonucunda ülke genelinde hasar ve can kaybının olmadığını aktardı.

İlk açıklamasında Kırgızistan'da merkez üssü Kızıl-Su olan 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildiren USGS, daha sonra depremin merkez üssünü Çin'in Aykol kasabası olarak güncelledi. 

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU?

Son depremler listesi ile öğrenilen deprem mi oldu bilgisi AFAD ve Kandilli Rasathanesi sistemiyle öğreniliyor. Listede depremin merkez üssü, şiddeti ve derinliği bilgilerine ulaşılıyor.

Türkiye'de 3 ve üzerinde olan depremler de ilgili kurumların sosyal medya hesaplarında görülebiliyor. Ancak son deprem haberi Kırgızistan'dan geldi.

Yorumlar